Wil jij gelukkig zijn?
Wil jij gelukkig zijn?
22 december 2020 
in Geluk

Wil jij gelukkig zijn?

Haal diep adem, lieve vriend.

Pauzeer, kijk rond en vind iets om je echt dankbaar voor te voelen.

Deze tijd van het jaar is het zo gemakkelijk om verstrikt te raken in de “to-do’s” …

Tussen winkelen, bakken, inschenken, het afronden van je jaarlijkse taken of een van de dingen die je dit jaar wilde doen, maar nooit aan bent toegekomen …

Wat de meest vreugdevolle tijd van het jaar zou moeten zijn, kan snel als de meest stressvolle beginnen aan te voelen.

Maar zo hoeft het niet te zijn.

In feite duurt het maar een seconde om overweldiging en stress om te zetten in een magisch moment dat je voor altijd zult onthouden.

Ik wil je vragen even een pas op de plaats te maken zodat je de stress weg kunt laten ebben en je meer relaxtheid, liefde en plezier te voelen tijdens dit seizoen. Ook al gebeuren er om je heen zoveel dingen die onzekerheid brengen, jij bent altijd in staat zelf te bepalen hoe je je daarover voelt en welke acties je hiervoor neemt.

Als je heel even de tijd neemt om weer op één lijn te komen met je innerlijke zelf – om echt aanwezig te zijn en jezelf in een mooie staat te brengen, waarbij je gedachten gefocusseerd zijn op positiviteit – zul je niet alleen gelukkiger zijn in je leven …

Je zult ook beter in staat zijn om de mensen om je heen te helpen.

Of dat nu betekent iets terugdoen bij je relaties die jou verder hebben geholpen dit jaar of gewoon volledig aanwezig zijn als je met een vriend praat of naar een vreemde zwaait tijdens je ochtendwandeling …

Als je in een state of mind bent waarin je jezelf aanspoort te blijven denken aan datgene wat je gelukkig maakt, word je een zegen voor jezelf en voor iedereen die je tegenkomt.

Wat is er nodig om gelukkig te zijn?

We leven in een cultuur waar geluk grotendeels gebaseerd is op externe krachten – zoals wat we krijgen en wat we bereiken. En als onze levensomstandigheden niet aan onze verwachtingen voldoen, ervaren we pijn en angst. We lijden.

Maar stel je voor hoe het zou zijn om een ​​constant gevoel van innerlijke rust en vrijheid te creëren en elke dag in een prachtige relaxte status te leven.

Door research te doen voor de cursussen spraken wij zoveel leiders, beluisterden we zoveel podcasts en keken naar zoveel video’s over geluk dat het ook duidelijk was dat al deze mensen dezelfde lijn bewandelen. Zij kwamen ook van heel diep en leerden onderweg wat geluk werkelijk is en wat jou ervan weerhoudt een leven van waarde en inhoudelijke vreugde te leiden. Ze deden dat door in de gedachten te duiken, en al die overtuigingen en gedragingen die jouw bewustzijn beperken tegen het licht te houden.

Wiens overtuigingen leef jij na? Welke waarden zijn van jou? Echt van jou? Of zijn ze in je brein genesteld omdat je ouders dat zo vaak tegen je gezegd hebben? Deze deep dive kan ook bij jou een licht werpen op de manieren waarop jij je kunt committeren aan nieuwe gewoonten en patronen die jou in staat stellen pijn en lijden los te laten en een leven van zelfrealisatie te gaan leiden. Jij staat aan het stuur, niemand anders, jij bepaalt de richting. Jij bepaalt of je op de bank blijft liggen of dat je start met zelfontwikkeling. Met je uitstrekken naar een ander. Met je gedachten te trainen op waardevolle input die je verrijkt en verder helpt.

Ontdek wat jou ervan weerhoudt om gelukkig te zijn. Maak juist in deze periode gebruik van unieke meditatiemethoden en mindfulness die je kunt gebruiken om in het huidige moment te leven.

Ik leerde dat tijdens de opleidingen en trainingen die ik volgde, om te leven in het nu en het verleden achter me te laten. Ik bleef er alsmaar in vallen. Letterlijk. Omdat ik me alsmaar bleef herinneren aan akelige herinneringen. Hoe mijn vader me afwees. Me een slecht gevoel over mezelf gaf dan alles wat er daarvoor was gebeurd. Ik me alsmaar herinnerde hoe verloren ik me daardoor voelde, hoe nietig en onwaardig. Door er alsmaar aan te denken, werd het steeds groter, bijna groter dan ikzelf.

Door er alsmaar aan te denken, door er alsmaar verdrietig en gekwetst over te zijn, bleef ik deze pijn voeden. Ik weet dus wat je doormaakt.  Dit is het moment om het risico te nemen en je pijn los te laten, het onbekende binnen te gaan en het leven zich te laten ontvouwen op de prachtige manier waarop het bedoeld is.

Geniet van je vrije dagen, je hebt het onvoorstelbaar verdiend. Geef jezelf in deze dagen het cadeau waarmee het nieuwe jaar voor jou het jaar van jouw nieuwe begin gaat worden. Maak het verschil. Lach meer. Toon en deel je enthousiasme. Doe nieuwe dingen. Gooi je overtollige bagage weg. Stop met negatieve mensen te volgen op social media. Ga op tijd naar bed. Sta vroeg op. Roddel niet. Ervaar meer dankbaarheid. Doe datgene wat je uitdaagt. Wees dapper. Groei!

Een nieuw jaar wacht op jou.

Liefs, Claudia

“What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us.” – Ralph Waldo Emerson

Reactie plaatsen