Welke leiderschapregels wil jij inzetten?
Welke leiderschapregels wil jij inzetten?
28 september 2020 

Welke leiderschapregels wil jij inzetten?

Hi vriend,

Is vandaag geen goede dag om samen in gesprek over leiderschap? Het bepaalt immers welke keuzes er gemaakt worden in de wereld. Of op kleinere schaal, in jouw organisatie. In jouw gezin, bij jouw vrienden en zelfs in jouw persoonlijke relaties.

Leiderschap is iets waar we allemaal elke dag mee te maken hebben.

Goed en sterk leiderschap, waardoor anderen in hun kracht gezet worden om te groeien is essentieel voor een fijne omgeving.

Alle leiders zijn verschillend, en als jij erachter komt wat voor soort leider jij  bent, kun jij jouw vaardigheden naar een hoger niveau tillen. Is dat geen prettig vooruitzicht?

Of je nu verantwoordelijk bent voor het leiden van een beursgenoteerd bedrijf of er gewoon naar streeft om jezelf als leider te zien terwijl je werkt om jouw persoonlijke doelen te bereiken, het ontwikkelen van goede leiderschapskwaliteiten is absoluut essentieel voor het succes waar je naar op weg bent. Door uitstekende leiderschapskenmerken aan te scherpen, kun je obstakels overwinnen, risico’s nemen en manieren vinden om met plezier te leven, zelfs in de meest uitdagende tijden.

Veel mensen geloven dat als ze niet de stereotiepe kwaliteiten van een leider vertonen, zoals openhartig zijn, ze nooit over uitstekende leiderschapsvaardigheden zullen beschikken. Dit is niet zo, daarom vind ik het fijn dit met je te delen. Laat de gedachte nu los dat wat een leider nodig heeft om een goede leider te zijn, iets zou kunnen zijn wat jij niet in je hebt.

Leiderschap is namelijk niet iets waarmee wij als mensen worden geboren, het is een vaardigheid die in de loop van de tijd kan worden ontwikkeld. Je kunt het ontwikkelen en laten groeien, stimuleren en trainen.

Mag ik een aantal basisleiderschapskwaliteiten met jou delen die jou mogelijk vandaag de stimulans geven waar je naar op zoek was, of de motivatie bieden die je wilde?

Iedereen verdient het namelijk om een ​productieve(re) leider te worden. Voor zichzelf, en voor zijn of haar omgeving!

Echte leiders zijn zelfverzekerd en weten dat ze buiten de gebaande paden kunnen denken – en handelen om hun bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Ze weten dat vaardigheden als openheid, emotionele behendigheid en vindingrijkheid vaak belangrijkere leiderschapsattributen zijn dan een verkoop kunnen doen of een groep investeerders versteld doen staan.

Hoe toon je het vertrouwen dat nodig is om een ​​goede leider te zijn? Meer dan de helft van de menselijke communicatie komt voort uit non-verbale signalen. Weet hoe jij de de juiste toon kunt zetten als leider door jouw zelfvertrouwen te tonen. Zelfverzekerde leiders winnen en inspireren anderen omdat alle anderen ook zelfvertrouwen willen tonen. Oefen sterke non-verbale communicatie door rechtop te staan, oogcontact te maken en te weten wat jouw non verbale communicatie uitstraalt of duidelijk maakt.

FOCUS

Heb je geleerd hoe je je echt kunt concentreren op wat je wilt? Degenen die sterke leiderschapskwaliteiten belichamen, houden hun ogen op de prijs gericht. Ze zijn erg georganiseerd en plannen ruim van tevoren, terwijl ze toch spontaan genoeg blijven om onverwachte uitdagingen aan te gaan. Net als een grootmeester in een schaakspel, bedenkt een goede leider de strategie en begrijpt hij of zij hoe elk van de acties de rest van een bepaald scenario zal beïnvloeden. Afleiding kan een van jouw grootste zakelijke saboteurs zijn, maar degenen die sterke leiderschapskenmerken vertonen, laten zich hier niet door beïnvloeden.

Beperk afleiding door een omgeving te creëren die bevorderlijk is voor jouw concentratie. Jouw kantoor kan bijvoorbeeld tussen bepaalde uren een opendeurbeleid hebben, zodat jouw team in alle vrijheid kan communiceren met relaties die binnen komen lopen, maar laat weten dat jij minder beschikbaar zult zijn tijdens jouw “focustijden”. Dit helpt om dieper in jouw werkflow te komen zonder te maken te hebben met de vele onderdelen van het bedrijf.

Verlies daarbij je eindspel niet uit het oog door je concentratievermogen te cultiveren. Als je een duidelijk doel hebt, kun je niet alleen je doelen bereiken, maar ook teams van mensen, en mensen op persoonlijke basis naar succes begeleiden.

EERLIJKHEID

Veel mensen geloven dat succesvolle zakelijke en politieke leiders oneerlijk zijn, maar de goede leiders behandelen anderen precies zoals ze verwachten dat ze behandeld zullen worden – op een eerlijke manier. Eerlijk zijn is niet alleen de beste manier om jouw bedrijf integer te leiden, maar het is ook de enige echte manier om sterke banden met anderen te leggen.

Of je nu jouw bedrijf of jouw gezin probeert te leiden, de waarheid is dat elke persoon met wie jij omgaat, naar jouw eigen eerlijkheid en ethische code kijkt om zijn of haar eigen lat te leggen. Zorg er dus voor dat elk lid van jouw team of huishouden weet wat jouw cultuur en kernverwachtingen zijn, en laat hen zien hoeveel waarde jij hecht aan eerlijkheid in jouw dagelijkse interacties met anderen door duidelijk voorbeeld te geven. Geef geen informatie, maar zoek een manier om op een directe en medelevende manier eerlijke opmerkingen en feedback te geven.

POSITIVITEIT

Grote leiders hebben een gevoel van voelbare positiviteit dat iedereen om hen heen energie geeft. Het is niet dat ze nooit momenten van frustratie of teleurstelling hebben, maar ze zijn in staat om een ​​positieve benadering te kiezen om uitdagende problemen aan te pakken.

Kies positieve overtuigingen die jou vooruit zullen helpen, geen negatieve denkpatronen die jou zullen verzwaren. Uitdagingen zien als kansen in plaats van obstakels is een van de belangrijkste leiderschapskwaliteiten die jij aan jouw teamgenoten kunt tonen.

Als je positief denken uitoefent, wordt het je krachtige cognitieve gewoonte en kun je de mensen om je heen geruststellen en motiveren.

BESLISSINGVAARDHEID

Elke persoon in een leidinggevende rol van welke aard dan ook, moet soms moeilijke beslissingen nemen en hoe je met deze beslissingen omgaat, is een van de belangrijkste kwaliteiten van een goede leider.

De slagvaardigheid kan het verschil betekenen tussen moeilijke tijden doorstaan ​​en instorten onder druk. Als je dit soort telefoontjes doet waarbij je slecht nieuws moet overbrengen, betekent dat niet altijd dat je daar geliefd om zult zijn, maar als jij je gezonde verstand gebruikt om beslissingen te nemen, verdien jij het respect van anderen. Zelfs als je een verkeerde beslissing neemt en deze moet corrigeren, is het tonen van daadkracht in moeilijke tijden een betere leiderschapskwaliteit dan af te wachten tot er iets gebeurt.

Een goede leider is iemand die de juiste beslissing neemt, niet de beslissing die gemakkelijk is.

Wat breng je mee in je leven?

We brengen allemaal natuurlijke gaven in onze carrières en in onze levens.

Ontdekken wat jouw natuurlijke leiderschapskenmerken zijn, is een uitstekende manier om anderen te inspireren om ook hun eigen sterke punten te ontdekken.

Een van de geheimen van groot succes is het aanscherpen van jouw leiderschapsvisie en deze met anderen te delen.

Inspiratie is wat mensen ertoe aanzet om door moeilijke tijden heen te komen- en te werken aan het bereiken van hun doelen, ook in tijden die eenvoudig en niet veeleisend zijn.

Jij definieert jezelf met jouw identiteit, of in het bedrijfsleven met jouw merk.

Herfocus en verscherp jouw identiteit steeds opnieuw, zodat jij de mensen in jouw team kunt inspireren.

De beste leiders hebben een duidelijk doel en zijn in staat om hun teams in de goede richting te leiden.

Bovendien gebruiken ze bij het leiden van hun groep sterke leiderschapskwaliteiten om een ​​ondersteunend gemeenschapsgevoel te creëren voor alle betrokkenen.

Om een ​​betrokken leider te worden, gaat het er niet alleen om iets te creëren dat beter is voor de groep, maar dan gaat het er ook om de mensen om je heen aan te moedigen, zodat zij hun eigen sterke leiderschapsattributen kunnen omarmen.

Er zijn verschillende soorten leiders. Aanvaarden dat jouw leiderschapsstijl uniek is voor jouw persoonlijke vaardigheden, en vervolgens werken aan het cultiveren van jouw leiderschapskwaliteiten, is de beste manier om de leider te worden die jij moet en wil zijn om enorm succes te behalen.

Ga ervoor!

En wil je direct starten met het trainen van je leiderschaps kwaliteiten? Kijk dan even naar de cursus exceptioneel leiderschap, die zal je zeker verder helpen.

Veel succes, geniet van je dag en de nieuwe kennis.

Liefs, Claudia

 

 

Reactie plaatsen