Welk advies zou jij jezelf geven?
Welk advies zou jij jezelf geven?
14 december 2020 

Welk advies zou jij jezelf geven?

Hi vriend,

We hebben het over niets anders meer. Hoog tijd om het samen te hebben over hoe belangrijk het juist nu is te praten over het allerbelangrijkste. Dat ben jij. Daarom hoop ik ook oprecht dat het goed met je gaat, en je je niet gek laat maken door alle nieuwsberichten die ons zonder pauze blijven overspoelen.

We kunnen er niet meer voor weglopen, het is overal om ons heen en deze topics zullen de komende tijden niet veranderen. Ons leven zoals we het kenden zal zeker de komende weken weer veranderen.

Wat ik hoop, is dat je je hier enigsinds op voorbereid. Omdat juist nu, meer dan ooit het van belang is te beseffen waar je staat en hoe je wil zijn de komende periode.

Als ik naar mezelf kijk, en me herinner wat dit jaar ons geleerd heeft, wil ik vooral niets meer doen waar ik me niet goed bij voel. Alles wat me maagpijn en irratie bezorgt, wil ik elimeren voor zover mogelijk.

Het zou zo fijn zijn als je uit deze periode komt met een verbeterde mindset, een versterkte geest, je soft skills geüpgrade hebt. Hoe jij uit deze periode komt is volledig up to you.

Het is juist nu, in deze tijd een goed moment om even stil te staan en je af te vragen welk advies jij jezelf zou geven, nu op dit moment, als je er over 5 jaar op terugkijkt. Wat zou je over 5 jaar wensen dat je nu gedaan had? Welk advies zou jij jezelf geven?

Stel jezelf de vraag, wat zou jij jezelf nu wensen, waar je over 5 jaar nog steeds een goed gevoel bij hebt? En hoe zou je die wens dan omzetten in actie?

Welk advies zou jij jezelf geven?

Want als ik naar mezelf kijk, word ik echt heel moe van het nieuws. Verdrietig van berichten dat mensen het niet langer redden, deuren moeten sluiten. Het onveranderd is wat er blijft gebeuren. En het nieuws blijft stromen. Hoe gaat dat bij jou, blijf jij ook onverminderd jouw nieuwsfeed verversen? Blijf je in discussie gaan over de maatregelen, de theorie erachter, de verdienmodellen die gesuggereerd worden?

Voel jij je benadeeld dat er dingen gebeuren die je niet wilt en je er niets tegen kunt doen? Het onrechtvaardig is dat degenen die hun salaris gestort krijgen, zonder mankeren, juist nu bepalen wat er met jou gebeurd, die afhankelijk is van de regelgeving? Baal je ervan dat je niets meer kunt doen dan erover te praten en je er rot over te voelen?

Of zou je jezelf, als je over 5 jaar terugkijkt, een heel ander advies geven, waardoor jij juist NU jouw positieve input toe kunt voegen?

Zodat je over 5 jaar met trots terugkijkt op de rol die je gepakt hebt, om juist het verschil te maken zodat de wereld het een beetje makkelijker krijgt, door wat jij gaat doen?

Wat zou je tegen jezelf zeggen?

Je kunt het namelijk nu meteen doen, een keuze maken. Het kost je maar één seconde. Een moment waarin jij de keuze maakt de beste versie van jezelf te worden. Te investeren in jezelf. Om te genieten van wat wel mag, en dat te delen. Om te investeren in jezelf en die kennis te gebruiken om nieuwe mogelijkheden te realiseren. Om jezelf een cadeau te doen, door tijd vrij te maken om je te laten stimuleren. Om lange wandelingen te maken, zonder dat je op je telefoon kijkt en te luisteren naar muziek waar je vrolijk en blij van wordt. Of door gewoon even niks te doen en af en toe en om je heen te kijken, naar wat je wel hebt?

Door een brief (of email) te sturen aan iemand van wie je veel houdt en dat er dit jaar niet echt van gekomen is om dat te delen. Of iemand te bellen en te zeggen dat je zoveel bewondering voor deze persoon hebt. Of iemand wat sturen, iets liefs als een ballon, geurkaars of chocolade. Nee, het lost geen ellende op, en nee je krijgt de wereld en niet mee van de lockdown. Maar jij gaat je er anders door voelen, anders denken, anders bewegen. Je geeft jezelf de break die je zo verdient.

Maak een keuze.

Nee, er mag echt veel niet. Heel veel niet. Maar je kunt wel de keuze maken gebruik te maken van nieuwe inzichten over bijvoorbeeld leiderschap en communicatie, waardoor jij van 2021 een topjaar maakt, ongeacht de dingen die je graag wilt maar nu even niet kunt. Plan een zoomcall in met leuke mensen over een onderwerp wat je belangrijk vindt, waarin je elkaar echt vraagt:“wat kan ik voor jou doen?” Waardoor je een écht gesprek krijgt, over hoe het met de ander gaat (en dat kan weleens heel iets anders zijn dan wat op social gedeeld wordt).

Nee, je gaat het niet meer hebben over dat woord dat met dezelfde letter begint als mijn naam. Daar zijn we wel klaar mee en daar spreken we al maandenlang over, zonder dat we er ook maar één seconde blij van geworden zijn. Laten we dat nu veranderen.

Door nieuwe dingen te leren, over anders denken, over nieuwe gewoontes ontwikkelen. Over netwerken zonder elkaar in de ogen te kunnen kijken (webinar in februari!). Over presenteren, juist nu een super waardevolle skill om te beheersen, want jouw stem, jouw woord en jouw kennis mogen gehoord worden. Over zelfvertrouwen, of het gebrek eraan wat op je is overgebracht door het tekort eraan bij anderen. Wist je dat niet? Er is zoveel te leren en te ontdekken als je je ertoe zet daar je tijd en energie aan te besteden.

Het is aan jou.

Wie mij goed kennen weten dat ik een aantal grote inspiratiebronnen heb, waar ik graag naar luister omdat het me positief voedt. Wat zei Gandhi hierover? “Be the change you want to see in the world”. Of wat mijn favoriete artiest of all times zou zingen, kijk naar de man in the mirror, start daarmee. Wow, ik zou mijn zoommeeting dolgraag met hen in willen plannen. Maar in plaats daarvan heb ik Thomas Rau geboekt, omdat hij echt het verschil maakt op het gebied van circulariteit. En heb ik nieuwe boeken besteld, om te lezen over levens die achter me liggen om me meer inzichten te geven in het leven dat voor me ligt. En ben ik dolblij dat een fantastische relatie zei:”Geef me je telefoon eens, dan zet ik een app erop van Tony, zodat je die kunt volgen. Daar word jij blij van”.

Want ik weet beter dan wie dan ook hoe makkelijk het is je te laten beïnvloeden. En mee te praten over hoe vervelend en akelig deze tijd is. Zullen wij het niet doen? Het is immers veel krachtiger het roer te pakken, de controle te nemen en invulling te geven aan degene van wie jij over 5 jaar zegt, ” Zo hé, toen heb ik de beste keuze ooit gemaakt. Ik ben mezelf geworden, dat had ik graag eerder willen doen”.

Als jij en ik nu allebei de keuze maken van de komende dagen de allerbeste dagen van het jaar te maken, omdat we de keuze maken te investeren in onszelf en in onze talenten, en die kennis en good vibes te delen, dan denk ik niet alleen dat we over 5 jaar super trots op onszelf zullen zijn. We zullen ook in de weg daarnaartoe zoveel harten mogen aanraken en nieuwe ideeën gaan delen. Is dat niet de ware kerstgedachte? Het beter te maken voor anderen, door te beginnen het beter te maken voor onszelf?

Laten we vandaag hiermee starten zodat we ook nu al vol spanning en goede energie uit kunnen kijken naar wat komen gaat. Start vandaag, leef ernaar en draag het uit. Jij hebt de wensen, en de inzichten, laten we samen naar voren gaan door elkaar het beste te geven wat in ons aanwezig is. En het voeden met de kennis die beschikbaar is. Om het dan weer te delen.

Delen en geven zijn echt fijner dan krijgen en nemen. Dit wilde ik graag even met je delen.

Laat je me weten hoe ik er voor jou kan zijn?

Ook dit gaat voorbij, ik hoop dat jij jouw moment niet voorbij laat gaan.

Dank je wel, veel liefs.

En een dikke zoen, Claudia

Reactie plaatsen