We kiezen voor liefde, geld en geluk
We kiezen voor liefde, geld en geluk
27 september 2020 

We kiezen voor liefde, geld en geluk

Hi vriend,

Nu de dagen donkerder worden en het weer koud is buiten, deel ik graag een leuk artikel met je over geld, liefde en geluk.

Want zijn we daar niet allemaal naar op zoek?

Tijdens de NLP opleiding die ik vorige maand volgde, was een van de opdrachten dat we uit een hele serie onderwerpen onze 10 belangrijkste criteria moesten benoemen. Vervolgens vervielen er 5 en tenslotte bleven er nog 3 over. Die 3 werden gemarkeerd als je persoonlijke drijfveren.

Het zal je niet verbazen dat liefde en geluk in de top 3 stonden bij de meeste deelnemers, net als geld overigens.

Laten we vandaag even inzoomen op geluk. Want, is geluk een gedachte?

Sommige mensen lijken vanzelf gelukkig te zijn. Andere lijken juist vaker ongelukkig. Maar de waarheid is dat we allemaal gelukkig kunnen zijn. Geluk is namelijk niet een emotie de we meemaken door keuze, of door toeval. Geluk is in feite zo eenvoudig te begrijpen dat er een simpele formule is om exact te bepalen wat het is.

 “Geluk is het simpele feit is dat je gelukkig bent wanneer het leven zo loopt als dat je wil”

Zoals verwacht is dus het omgekeerde ook waar: “Je bent ongelukkig wanneer het leven niet loopt zoals je wil”.

Wat leerden hiervan van de schrijver Mo? ‘Wanneer je zonneschijn verwacht op je trouwdag, zal een regenbui voelen als een kosmisch-verraad’.

Je gevoel het geluk niet ontvangen te hebben kan door dit anker voor eeuwig blijven rondzwerven. Iedere keer dat je iets een beetje tegenzit wat met je huwelijk te maken heeft, herinner je je die gebeurtenis.

De formule voor geluk

Je geluk is niet afhankelijk van een regenbui. Het is alleen afhankelijk van je eigen persoonlijke verwachtingen.

De beste manier om dat uit te leggen is met de formule van Mo, de formule voor het geheim van geluk.

Wanneer jouw beleving gelijk is aan, of groter is dan je verwachting(en) ben je gelukkig.

In werkelijkheid is het niet de gebeurtenis die ons ongelukkig maakt, maar de gedachten die we er over hebben. Geluk is nauw verbonden aan aan perceptie. En daarom is ook de sleutel het focussen, ofwel het verleggen van het perspectief een sleutel tot de oplossing.

Als je je alleen maar richt op positieve dingen dan zal je absoluut een stuk gelukkiger zijn. Want daarmee maak je je perspectief hoger dan je verwachting.

En ja, misschien regent het op je trouwdag, maar je gaat wel trouwen met de persoon van wie je houd. Dat maakt die dag speciaal, niet een regenbui.

Misschien ga je naar de kapper met een nieuwe look in gedachten, en het resultaat is dan misschien niet helemaal zoals je gehoopt en verwacht had.  Dat betekent niet dat het een slechte kapper is, het is alleen niet exact in overeenstemming met wat je verwachtte. Je kunt de hele dag blijven hangen in die realisatie, maar je haar gaat er niet anders door zitten.

Nog niet overtuigd?

Laten we samen iets proberen.

Begin met terugdenken aan een tijd waarin je echt ongelukkig was. Denk er even een minuutje of twee over na, ik weet dat het niet leuk is maar het zal het waard zijn. Denk aan deze akelige gebeurtenis die ervoor zorgde dat je je zo naar voelde.

Nu, denk aan iets anders, zoals je favoriete toetje, of een liedje dat je leuk vind. Denk aan die warme dag op het strand, de wind in je haar, de koude rosé tegen je lippen, het zoute water onder je voeten en daarna het zachte knisperende zand. Voel hoe je je toen voelde. Hierdoor kun je je al beter voelen.

Er is nog meer wat je kunt doen

Het nare gevoel kun je laten verdwijnen, door de gedachte om te draaien, maar ook door zelf concreet actie te ondernemen. Dat kan ook door de gedachte stil te zetten. Naar het nare gevoel te gaan. Ervaar of het nare gevoel draait, prikt of trekt. In je buik, borst of onderlijf. Geef er een kleur aan. De kleur rood van alarm. Zet het gevoel nu stil. Dwing het met je gedachten tot stilstand.

Maak het rood nu blauw. En keer nu het gevoel de andere kant op, steeds sneller en maak het groen. Als het nare gevoel naar binnen draaide in je maag, draai het nu naar buiten. Als het stak en in je borst prikte, duw het naar buiten terwijl je het groen maakt. Houd het in beweging, de andere kant op. Vervolgens maak je die beweging 1000x sterker, draai het weg als een sterke windvlaag, alsof het het met kracht van je afwerpt. Maak er een geluid bij als of je iets met voorbij hoort zoemen, het geluid van afscheid van het nare gevoel.

Hoe voel je je nu?

Toen je stopte met denken aan wat je ongelukkig maakte voelde je je waarschijnlijk ietsje beter, toch? Wat je aandacht geeft groeit, ook denken aan nare dingen zorgt ervoor dat het steeds groter wordt. Verander je gedachte en ervaar het verschil.

De oefening om een naar negatief gevoel te verwijderen zal mogelijk de eerste keer wat onwennig zijn, maar ik beloof je dat dit een oefening is die je steeds beter onder de knie zult krijgen door het vaak te doen. Het is een geweldige manier om negativiteit concreet weg te werpen. Je neemt actie op datgene wat je niet (langer) wenst te voeden.

Dat betekent dat concreet dat wanneer een vervelend gevoel plaats maakt voor een leuke gedachte, dat jij je beter gaat voelen. Dat je zelf in staat bent negativiteit te verwijderen en te elimineren. Je kunt hierdoor positiviteit verwelkomen. Adopteren. Welkom heten.

Vaak kunnen we niet aanpassen hoe dingen zullen verlopen, maar we kunnen wel aanpassen wat we er van vinden, en hoe lang we er in blijven hangen. En vooral hoe we ons erover voelen.

Ik wens je een mooie, gelukkige dag toe, waarin ook liefde en succes jou toelachen.

Veel liefs,

Claudia

 

 

 

Oumoul Khayri Gadio
Door

Oumoul Khayri Gadio

op 21 Oct 2020

Je t'aime comme ma propre sœur

Reactie plaatsen