Wat is jouw gift voor de wereld?
Wat is jouw gift voor de wereld?
23 augustus 2022 
in Invloed

Wat is jouw gift voor de wereld?

Jij hebt iets bijzonders te delen, kennis en ervaring waar je een ander mee kan helpen, die niemand anders heeft. Onderschat nooit de waarde die jij anderen kunt geven met wat jij kan en doet.  Ben je nog zoekende? We gaan je daarmee helpen, met duidelijkheid en inzichten, zodat jij zelf  beseft hoe waardevol jij bent. Hoe jij een programma kunt maken en vooral, hoe jij jouw dromen kunt waarmaken.

Ik heb het namelijk zelf ook meegemaakt. Ik werkte in een groot bedrijf, beursgenoteerd en verdiende een goed inkomen, reed een mooie auto en had veel invloed in dat bedrijf. En toch voelde het steeds meer en meer dat ik tegengehouden werd met wat ik echt kon. En wat ik kon doen door een impact te maken op het leven van anderen, en daar verliefd op zou worden. Ik werd ondernemer, na mijn 50e, terwijl de hele wereld zei dat ik mijn pensioen op het spel zette en ik beter kon denken aan stoppen dan aan weer iets nieuws beginnen.

Wat is jouw waarom

Ik wist niet precies hoe ik het moest doen, maar ik wist wel waarom ik het ging doen. Omdat ik problemen op wilde lossen. Voor de sector waar ik zo van hou, omdat daar de economie zo ontzettend mee geholpen is. Omdat hier geweldige mensen werken waar een netwerk voor het leven is. Omdat de vastgoedsector concreet meerwaarde kan leveren voor de verduurzaming. En samenwerking daarbij essentieel is. Mijn drang de wereld mooier en beter te maken zou ik hiermee kunnen voeden en uitbouwen. En met die honger en die passie startte ik.

Het was een heel groot gebied waar ik naar keek. Het werd beter toen ik het kleiner maakte, het verdeelde in verdelingen en delen die ik kon overzien. Niet bang werd van concurrentie, omdat er al zoveel mensen waren die deden wat ik deed.  Hoe kon ik de aandacht van mijn geliefde netwerk krijgen zonder te irriteren en ze te overspoelen met mijn goede bedoelingen? Door het kleiner te maken. Te starten met schrijven en delen, met persoonlijke posts, waardoor ik duidelijk maakte wie ik ben en waarom ik doe wat ik doe. Ik wilde makkelijke, toegankelijke, transparante mogelijkheden bieden om te verbinden. En besefte dat er veel mis zou gaan, er veel fouten gemaakt zouden worden, en er zeker ook mensen dit belachelijk zouden vinden. Iedere dag dat ik ermee aan het werk ging, werd mijn honger groter, omdat ik steeds beter besefte hoeveel mensen er waren die ik echt zou kunnen helpen met wat ik wilde doen. De mogelijkheden groeiden, omdat de besten uit de sector mee wilden doen, en enthousiast werden van mijn ideeën en plannen. Me wilden ondersteunen en dat ook uit wilden dragen. Dat versterkte me en zorgde voor nieuwe ideeën en een verdieping, waardoor ik besefte dat we niet alleen zouden gaan voor verbinding en samenwerking, maar hier ook problemen mee konden stimuleren tot oplossingen. Tot verbetering, tot hoop en succes. Mijn vertrouwen groeide en daarmee startte de groei van wat nu het meest innovatieve en loyale vastgoednetwerk in Nederland is.

Waar wil je anderen mee helpen?

Denk eraan, waar kun jij anderen echt mee helpen? Waar ben jij echt goed in? Wees niet verlegen, wees eerlijk tegen jezelf, je weet het. Want welke problemen kun jij oplossen met waar jij echt goed in bent? Ik had jarenlang communicatie en commerciële invullingen gestudeerd, marketing en verbinding. Hoe kon ik dat invulling geven bij het bouwen van een netwerk en kennisplatform? Door het in te zetten, op de meest persoonlijke basis, zodat mensen wisten dat het écht was, gemeend, gevoeld en dat het gevoed werd door vuur en de noodzaak tot verbetering.  Denk er dan aan, dat als jij 5 minuten op een groot podium zou hebben, waar zou jij dan over spreken? Waar weet jij zoveel van dat jij er meer over kunt vertellen dat wie dan ook? Waar ben jij echt goed in? Je weet het, iedereen heeft een specifieke eigenschap, die heb je meegekregen en in de loop der jaren steeds beter gemaakt. Je weet het, je voelt het, gebruik het. Je kunt er niet alleen jezelf maar ook anderen een beter inzicht mee geven. Mensen helpen en positief op weg sturen.

Waar ben jij trots op?

En bedenk dan, dat van al jouw eigenschappen en skills, welke daarvan is hetgeen waar jij trots op bent? Waar jij goed in bent? Is het spreken, is het altijd de beste oplossing naar voren brengen, is het zorgen voor anderen, wat is het, waar jij bijzonder goed in bent? Jouw expertise, jouw kennis en jouw eigenschap verbinden met je geloof dat je het fijn vindt hiermee te werken, wat is het? Schrijf dat op en verfijn het, het zal je steeds duidelijk worden. De lessen die jij leerde tijdens je leven worden daarmee steeds duidelijker, steeds inzichtelijker. Je bent op weg je leven de beste richting te geven die je het kunt geven. Omdat je aandacht gaat geven aan wie je echt bent en waar jij goed in bent.

Want, welke eigenschap en welke expertise die jij hebt, welke daarvan is hetgeen die jij vaak inzet om anderen mee te helpen? Denk daarover na. Is het dat je een geweldige golfswing hebt, die je anderen ook hebt geleerd? Ben je goed in investeren in aandelen en laat je dit aan je vrienden en familieleden zien, zodat zij dit ook kunnen? Wat is jouw skill en expertise? Waar help jij anderen mee? Laten we het dan nu verdiepen, welke specifieke mensen kun jij echt verder helpen met wat jij weet, kent, leuk vindt en waar je echt goed in bent? Welke mensen zijn dat? Waar bevinden zij zich, hoe verbindt jij je met hen, zodat jij jouw expertise kunt delen met al degenen die hiernaar op zoek zijn? Is het verbonden in een LinkedIn of Facebook groep? Vind je deze mensen in jouw directe omgeving of vriendengroep? Denk daarover na, omdat jij anderen kunt leren en kunt helpen met wat jij kunt en waar jij echt goed in bent. Mensen wilden dolgraag leren en ontwikkelen, groeien en ook impact maken. Omdat dat het leven beter en waardevoller maakt. Jij kunt ze daarmee helpen, door wat jij kan en weet, waar jij plezier in hebt.

Jij bent bestemd voor een groter plan

Bedenk dan nu, en dan heb ik de 7 levels diep met je gedeeld, hoe kun jij jouw nichegroep kleiner en compacter maken, zodat je hier concreet invloed op kunt uitoefenen, met al jouw positieve en waardevolle kennis en toepassingen. Hoe kun jij jouw passie en jouw expertise gebruiken om het verschil mee te maken, dat je graag wil maken omdat jij bestemd bent voor een groter plan.

Samen op weg naar jouw succes,

Liefs, Claudia

Reactie plaatsen