Waar focus jij je op?
Waar focus jij je op?
21 december 2020 
in Mindset

Waar focus jij je op?

Hi vriend,

In plaats van de toekomst van onze bedrijven te hangen aan de accordeonachtige beweging van heropeningen, her sluitingen en mogelijke nieuwe lockdown-maatregelen, kunnen we proactieve stappen ondernemen om onszelf, bedrijven en teams te helpen gedijen bij de overgang van Nu naar Volgende.

Met het idee om mede-ondernemers, eigenaren van kleine bedrijven en leiders met succes te ondersteunen tijdens deze transitie, organiseerde ik een serie gesprekken met leiders, bestuurders en eigenaren om hun inspiratie en zienswijzen met jou te mogen delen.

  1. WIJ WORDEN VOORGESTELD MET EEN KANS OM DE WERELD EEN NIEUWE VORM TE GEVEN.

De plotselinge en massale verstoring van onze economie en samenleving heeft een reeks verschuivingen versneld die al aan de gang waren en werpt een helder licht op wat niet werkte.

We zouden ons kunnen concentreren op wat er ‘fout’ is aan wat niet werkte, of in actie kunnen komen en een betere, meer inclusieve, meer samenwerkende wereld kunnen creëren. De kansen liggen in het creëren.

  1. WERK AAN HET VERSTERKEN VAN JOUW TALENT, NIET AAN DAT VAN JOUW WERKNEMERS.

De trend naar freelance, onafhankelijk en contractwerk vóór de pandemie versnelde.

In de Verenigde Staten was naar schatting tussen de 35 en 40% van de beroepsbevolking onafhankelijk.

Met de miljoenen ontslagen die hebben plaatsgevonden, waardoor de werkloosheid op een niveau komt dat sinds de Grote Depressie niet meer is gezien, is het mogelijk dat 50% van de beroepsbevolking, of meer, nooit meer naar traditionele banen terugkeert. Wat betekent dit voor onze bedrijven?

In een wereld waarin jouw beste “medewerkers” niet langer exclusief voor jou werken, zijn er mogelijkheden om teambuilding te heroverwegen en te versnellen, om je snel aan te passen aan nieuwe bedrijfsculturen en wat het betekent om iconisch talent te werven en te behouden.

  1. WORD NIEUWSGIERIG OVER WAT ER GEBEURT EN WAT HET VOOR JOUW BEDRIJF KAN BETEKENEN.

De onzekerheid van de komende 12-18 maanden, verergerd door het onvermogen om precies te voorspellen of alles langzaam zal heropenen of dat we weer openen en vervolgens weer sluiten, betekent dat we te maken krijgen met een verhoogde mate van onzekerheid.

In plaats van gefrustreerd te raken over wat we niet kunnen beheersen, of te wensen dat alles weer normaal zou worden, kan het veel productiever zijn om nieuwsgierig te worden naar wat er gebeurt en wat dit voor jouw bedrijf betekent. Vraag je af: Hoe zou de onzekerheid mij de kans kunnen geven om agile teamdesign te testen? Was wat we in de eerste plaats aan het doen waren echt goed? Wat als het succes dat we eerder hadden niet eens in de buurt komt van wat we zouden kunnen bereiken als we onze aannames veranderen?

  1. FOCUS OP WAT JIJ KUNT REALISEREN.

Tony Robbins heeft het er vaak over om precies te erkennen waar je bent en een bepaalde situatie precies te zien zoals deze is om betere toekomstige resultaten te creëren. Dit is het uitgangspunt van het “Ja, en …” “Ja, en …” concept uit de wereld van de improvisatiekomedie.

Wanneer komieken improviseren en nieuwe scènes creëren, gebeuren de goede wanneer acteurs accepteren wat anderen aanbieden (vandaar het ‘ja’) en daarop voortbouwen (‘ergo, de en …’). Bob Kulhan, de CEO en oprichter van Business Improv, leert organisaties al meer dan twintig jaar hoe ze de technieken van improvisatiekomedie kunnen toepassen op zakelijk succes.

Hij biedt aan dat wanneer bedrijven worden geconfronteerd met het onvoorspelbare, “Ja, en …” jou kan helpen om jouw aandacht snel te verplaatsen van de huidige gevoelens van hulpeloosheid naar wat jij wél kunt doen. ‘Ja’ betekent niet dat je het leuk vindt wat er gebeurt. Het betekent dat je erkent wat er is. ‘En’ brengt je naar een aantrekkelijkere toekomst.

  1. IEDEREEN IS EEN LEIDER.

Leiderschap zal niet langer worden gedelegeerd aan degenen met grote titels en jarenlange anciënniteit in de boeken. Elke persoon wordt opgeroepen om in de rol van een protagonist te stappen, hoe onervaren ook. Dit betekent dat om echt toegang te krijgen tot de kansen die dit moment biedt, we iedereen moeten leren of trainen om de mentale flexibiliteit en behendigheid, creativiteit en kritisch denken te ontwikkelen die we vroeger aan het management uitbesteden.

Liefs,

Claudia

 

Reactie plaatsen