Waar droom jij van als je slaapt?
Waar droom jij van als je slaapt?
30 oktober 2020 

Waar droom jij van als je slaapt?

Hi vriend,

In deze bizarre tijd slapen we ook anders dan voorheen. Onrustiger, we dromen meer en vinden het vaak moeilijker te ontspannen.

Wij hebben daarom wat tips voor je verzameld, die jou kunnen helpen te relaxen en je meer inzage geven in waarom je droomt, wat je droomt. Dat is belangrijk, omdat jouw grote droom, het leven van je beste leven, begint met je mindset en gedachtegang.

1. Vliegen

Wat het betekent: Deze droom komt – helaas! – meestal voor bij kinderen en treedt minder vaak op wanneer het besef komt dat het leven soms behoorlijk moeilijk kan zijn. Maar zo nu en dan komt-ie toch weer aanwaaien en vooral wanneer het wonderbaarlijk goed gaat in ons leven. De droom waarin je vliegt komt meestal samen met een gevoel van kracht, wanneer je alle zaken keurig op een rijtje hebt en je enkel succes boekt. Maar je kunt deze droom ook ervaren wanneer je je net hebt losgemaakt van iets dat je altijd tegen hield.

EXPERTS ZEGGEN DAT DROMEN ERG BELANGRIJK IS

2. Dromen over te laat komen

Wat het betekent: Werk jij met strikte deadlines die koste wat het kost gehaald moeten worden? Grote kans dat jij wel eens droomt over te laat komen. In dit geval houdt de droom je scherp door je in het slechtste scenario te plaatsen wat je maar kunt bedenken, waardoor je je beter kunt voorbereiden op de echte deadline. Maar ook voor ongeduldige mensen is deze droom over te laat komen geen vreemde. In dit geval is de droom dan een weerspiegeling van je gedachtegang. Wanneer je ‘m slechts één keer hebt ervaren of als-ie enkel zo nu en dan komt opzetten, vraag jezelf dan af of er een kans voor je in het verschiet ligt waarvan je bang bent dat je ‘m gaat missen.

Toe aan ontspanning? Lees in een boek waar je echt een goed gevoel door krijgt. Gebruik de bedspray van Rituals en neem een lange douche of warm bad.

3. Dromen over doodgaan

Wat het betekent: Deze dromen zijn het ergst, omdat er een hoop verdriet en rouw bij komt kijken en ze vaak ontzettend realistisch lijken. Dat terzijde, dromen over de dood markeren vaak een omslag in je leven, het einde van iets belangrijks of wanneer je iemand of iets moet loslaten. Wanneer je droomt dat bijvoorbeeld je kind doodgaat, dan is dat geen visioen, maar eerder een reflectie van jouw gevoelens over een transformatie die de persoon in kwestie ondergaat. Deze dromen komen vaak voor in je kinderjaren, wanneer je een grote mijlpaal hebt bereikt. Het is als het ware een rouwproces voor het jongere kind dat we kennen en zo liefhebben, maar nu moeten laten gaan, omdat een volwassener versie van onszelf in aantocht is.

Ook dromen over je eigen dood komt veel voor en je hoeft je er absoluut geen zorgen over te maken. Het geeft aan dat er een verandering gaande is in je leven en dat de oude jij langzaamaan plaatsmaakt voor een nieuw persoon. Hoewel we in het gewone leven dood beschouwen als het einde van leven, staat het in onze dromen juist voor een nieuw begin.

4. Een oncontroleerbare auto besturen

Wat het betekent: Wanneer er een voertuig – van wat voor soort dan ook – in je droom voorkomt, betekent dit dat je controle wil hebben over een bepaalde situatie. Het symboliseert je motivatie en drijfveren. Het representeert jouw mogelijkheid tot vooruitgang.

Wanneer je dus de controle over het voertuig kwijtraakt in je droom betekent dit dat je ook in je echt leven ergens grip op verliest. Is er iets in je leven waar je eerst invloed op had maar nu plots niet meer? Geeft het je een richtingloos gevoel? Deze droom is vaak een waarschuwing van je onderbewustzijn dat je op de rem moet trappen en dat een burn-out of andere energiecrisis nadert als je niets verandert.

5. Dromen dat je partner vreemdgaat

Wat het betekent: Dromen dat je partner vreemdgaat kan erg frustrerend zijn en je, zelfs als je al uren wakker bent, een enorm vervelend gevoel geven. Maar gelukkig is er ook goed nieuws, want deze dromen betekenen bijna nooit dat je partner inderdaad buiten de deur een pleziertje zoekt.

Ze suggereren overigens wel dat er iets (en niet iemand) de tijd en aandacht van je partner opslokt, waarvan jij het gevoel hebt dat het jou toebehoort. Iets dreigt de overhand te nemen in je relatie – werk, sport of familie en vrienden – en dat kan je soms het gevoel geven dat je partner inderdaad vreemdgaat, maar dan met zijn of haar tijd. Zulke dromen zijn dus een goede indicatie dat er misschien iets niet helemaal lekker zit in je relatie.

Wanneer je kunt vaststellen wat datgene is dat zijn of haar tijd en aandacht opslokt, wordt het hoog tijd om een compromis te sluiten. Wees bereid om iets minder tijd te steken in iets waar jij van houdt (maar je partner niet), mits hij of zij hetzelfde doet. Wanneer jullie je allebei aan de afspraak houden, zal je zien dat de dromen ophouden.

6. Sexdromen

Wat het betekent: Sorry, we gaan ’t misschien een beetje voor je verpesten, maar sexdromen gaan zelden écht over sex. In de meeste gevallen betekent sex in een droom niet dat je lichamelijk contact wil met een persoon, maar eerder dat je behoefte hebt aan een psychologische en geestelijke verbinding en band.

Er is een magische regel waar je op kunt terugvallen wanneer je probeert uit te vogelen wat je sexdroom betekent: noteer de eerste drie woorden die je het eerste te binnen schieten wanneer je aan de persoon in kwestie denkt. Is er één van deze kenmerken die je eigenlijk ook wel meer in je eigen leven zou willen zien? Voilà! Dat is wat deze persoon representeert en waarom je sex met die persoon hebt in je droom.

7. Een test afnemen of zelf een test afleggen

Wat het betekent: Dit soort dromen komen opzetten wanneer je – het was te verwachten – in het echte leven flink op de proef wordt gesteld. En dan bedoelen we niet per se een examen of toets, maar meer wanneer je geduld getest wordt, er een promotie in het verschiet ligt, wanneer je een evaluatiegesprek hebt of zelfs al wanneer een diner moeten voorbereiden voor een groep mensen.

De droom is een vriendelijke herinnering dat je kalm moet blijven en je goed moet voorbereiden zodat je aan jezelf kunt bewijzen dat je dit kan.

8. Een lege kamer 

Wat het betekent: Deze droom wil je vriendelijk wijzen op het feit dat je bepaalde delen van jezelf hebt verwaarloosd of dat je nieuwe dingen moet ontdekken aan jezelf. Het huis is een representatie van jezelf, je persoonlijkheid en je ziel. Doordat je een kamer ontdekt die al heel lang bestaat maar nog nooit gebruikt is, doelt de droom eigenlijk op een kwaliteit die je al die tijd over het hoofd hebt gezien.

Heb je bijvoorbeeld een fantastische stem maar werk je bij een bank? Nou, dan is deze droom dus het teken aan de wand dat het tijd is om iets te veranderen. Vind een manier om dit talent in je voordeel te gebruiken. Je zult zien dat de droom dan langzaam wegebt.

Nog meer tips?

Ik hoop van harte dat deze tips je meer inzage gegeven hebben over je slaap en dromen. Vergeet niet je dromen overdag in te zetten om de stap te nemen naar een beter, meer vervuld en welvarend leven. Je wilt toch niet terugkijken en beseffen wat je verloren hebt, door de droom niet waar te maken?

Een mooie dag!

 

Veel liefs, Claudia

Reactie plaatsen