Voor wie zijn jouw lessen en kennis bestemd?
Voor wie zijn jouw lessen en kennis bestemd?
29 augustus 2022 

Voor wie zijn jouw lessen en kennis bestemd?

Lieve vriend,

Heb je je vorige hoofdstukken al uitgevoerd? Aantekeningen gemaakt en details uitgewerkt? Dat gaat jou absoluut helpen te realiseren wat je nu voor ogen hebt!

Zoals ontdekken wie je ideale klant is, of voor wie jouw kennis en informatie bestemd is. Wat willen jouw klanten weten, met wie gaan ze om, waar bevinden ze zich? Je wilt immers in het brein van jouw cliënten kunnen kijken, daar begint jouw reis met hen.

Belangrijk daarbij is te beseffen, wat kan jij voor een ander, voor jouw potentiële klant en client doen? Herinner je daarbij jouw dromen, jouw hoop en verlangens, zodat je deze mindset gaat beleven en toe gaat voegen met de wensen van anderen, om dit realiteit te maken.

Denk er nu eens aan, wie is de perfecte persoon die jij graag meer zou willen leren? Met social media heb je een directe toegang tot de wereld. Je wordt dan geen hengel maar een net, je kunt oneindig veel mensen bereiken.

Er zijn zoveel mogelijkheden die je kunt uitzoeken waar jouw ideale klanten mee bezig zijn.  Om daar heel gericht mee om te gaan, en de juiste posts te maken en de beste content te leveren die jouw cliënten aanspreekt, is het zo belangrijk te weten wat ze denken, waar ze zijn, welk geslacht, of beide? Wat zijn bijvoorbeeld de 3 belangrijkste items waar jouw klanten wakker van liggen? Het hoeft geen ongerustheid te zijn, het kan ook een verlangen zijn, een behoefte die ze niet ingevuld krijgen.  Het kunnen relatie issues zijn, of nadenken hoe ze hun kinderen het beste kunnen begeleiden, hoe ze daadwerkelijk invulling kunnen geven aan verduurzamen. Wat is hetgeen waar jouw klant aan denkt?

Wat zijn hun obstakels?

Jouw klanten hebben waarschijnlijk dezelfde zorgen, verlangens en idealen als ieder ander. Het is nu belangrijk te ontdekken wat deze gedachten en behoeften zijn. Ontdekken wat zij willen, kan een directe invulling zijn voor wat juist jij kan leveren en bieden. Waar denken ze aan? Waar maken ze zich zorgen over, welke problemen zijn voor hen de grootste waar ze mee bezig zijn?

Denk er ook eens aan welke dromen ze hebben? Wie is hun ideale partner, wat is hun geheime verlangen, naar welke vrijheid hunkeren zij? Dit wordt een 2e natuur voor jou, steeds jezelf verplaatsen in de wensen en het brein van jouw klanten en jouw prospects. Het is wel heel erg belangrijk om dit op te schrijven, te toetsen, te ontdekken zodat je het kunt testen, want dan kun je het verder specificeren.

Als dit duidelijk wordt, wordt het ook helder wat jouw verdienmodel zal zijn, hoe jij jouw marketing invulling kunt geven en jouw succes gaat voeden. Je weet tegen wie je spreekt, waarom, waarmee en hoe en waar. Je weet waar je op moet posten, op welk platform, en op welk tijdstip, omdat jouw klanten het dan lezen. Je ontdekt waar jouw klanten mee bezig zijn, en welk probleem jij voor ze oplost. Denk daarbij aan de uitspraak van Einstein, dat het simpel uitgelegd moet worden, kort en duidelijk zodat men het absoluut begrijpt en ermee aan de slag wil gaan!

Dus bedenk, welk probleem je oplost en hoe je het probleem invulling geeft. Geen 47 stappen, nee, slechts 3 tot 5 expertises, skills en unieke eigenschappen die jij deelt.

We delen dit nog even met je:

 1. Wat biedt je aan? Wat is je programma? Wat is je product of dienst? Voor wie biedt je het aan?
 2. Hoe trek jij klanten aan? Door marketing en zichtbaarheid. Waar bevinden jouw klanten zich? Hoeveel tijd willen ze besteden en waar ligt hun interesse, met wie gaan ze om? Stel je ideale klant samen uit de eigenschappen die je ontdekt en dan samenbrengt. Hier ga jij je product en dienst op aanbieden en toespitsen?
 3. Hoe trek je jouw ideale klant aan? Hoe zorg je dat jouw klanten gebruik willen maken van jouw dienst of product? Wat heb je ter beschikking waar je jouw unieke invulling helder mee kan stellen? Is het video, podcast, social media, nieuwsbrieven, mailingen, trainingen, cursussen, presentaties? Of al deze items? Zien of ervaren jouw klanten het voordeel van jouw dienst of product als jij ze dit toestuurt of je dit post? Wat hebben ze eraan?

   Hoe helpt dat hun business? Vergeet niet dat je een uniek programma hebt, een geweldige dienst of product, pas dat verder aan zodat jouw ideale klant hier niet zonder kan omdat het haar of zijn leven absoluut gaat verbeteren en optimaliseren!

  Want dan realiseer je commitment en een jarenlange vruchtbare samenwerking.
   

  Op dat moment is sales geen eng en naar woord meer, omdat je beseft dat je het leven van anderen beter maakt. Het positieve verschil maakt. Het is meer dan verkopen, het is anderen helpen en jouw service aanbieden. Daar zit jouw verdienmodel, daar zit jouw wens, in het leven van anderen beter maken. Als dit je duidelijk wordt, heb je een blueprint en een kaart en map voor jouw unieke dienst of product. Deel dit op platformen waar jouw ideale klant zich bevindt, maak duidelijk hoe fijn het is om met jou te werken, door referenties te delen.

Ben je er klaar voor? Dan ben je klaar voor de kracht van wat je nu te wachten staat? Succes en het besef dat je jouw leven echt naar een hoger level hebt gebracht omdat je het leven van anderen verbetert en sterker maakt.

Denk er dus aan, waar ben jij beter in dan ieder ander? Waar weet je meer van dan wie dan ook? Daar ga je over praten, daar ga je anderen mee helpen, daar ga je anderen nieuwe inzichten mee leren.

Geloof ons, het is niet iets wat je even snel doet, het is een proces wat met ups en downs gaat, met twee stappen vooruit en soms een flinke stap naar achteren. Maar zolang jij blijft focussen op de voordelen en de service, op de meerwaarde en de unieke oplossingen van jouw unieke programma, dienst of product.

Op jouw succes!

Team ClaudiavanHaeften

Reactie plaatsen