Voor alles hebben we als mensen een strategie
Voor alles hebben we als mensen een strategie
04 december 2020 

Voor alles hebben we als mensen een strategie

Hi vriend,

Voor alles hebben we als mensen een strategie. Voor motivatie, voor kopen, voor liefde, voor je aangetrokken voelen tot iemand. Het is een bepaalde volgorde van specifieke details. De specifieke details uit omschreven strategieën zijn net als de combinatie van een kluis. Wanneer je hersenen de losse cijfers en de combinatie niet kennen, zullen ze het slot niet kunnen openen.

Als je niet de juiste combinatie, sequentie en het gebruik kent, kun je de kluis simpelweg niet open maken. Maar, als je de juiste combinatie kent en de juiste cijfers weet, dan kun je de kluis zeker openen. Het is dus belangrijk de combinatie te vinden die jouw kluis opent en nog belangrijker, om de combinaties die andere kluizen opent te ontcijferen zodat je in staat bent iedere gewenste kluis te openen.

Persoonlijk leerde ik hier pas echt de details van bij mijn NLP opleiding. NLP is een bewezen en unieke methodiek voor krachtige, persoonlijke ontwikkeling die invulling geeft aan een effectieve communicatie. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en  is een waardevolle, effectieve methode om snel inzicht te krijgen in de drijfveren en motivaties van ons handelen.  Hierdoor kun je beter sturing geven aan je handelen van vandaag, wat je leven van morgen concreet optimaliseert.

Hierdoor besefte ik dat dit de sleutel kon zijn naar het openen van niet alleen mijn eigen kluis, omdat ik eindelijk de combinatie met de juiste cijfers kon combineren. Het gaf me directe inzichten waarmee ik anderen kon helpen hun kluizen te openen, die vaak heel goed verankerd waren en al jaren op slot zaten. Bijzonder, want uiteindelijk willen we allemaal graag dat onze kluis geopend wordt. Dat onze teleurstelling, pijn, afwijzing en gebrek aan erkenning een andere invulling krijgt.

Dat lukt niet alleen door specifieke acties uit te voeren. Of consequent hard te werken. Of goed voor anderen te zorgen. Wat wel werkt, is wanneer we deze acties in een bepaalde volgorde uitvoeren en ordenen. Denk er maar eens aan. Er is een gigantisch verschil tussen Janneke eet vis, of de vis eet Janneke. De woorden zijn hetzelfde, exact hetzelfde. Het verschil zit in de syntaxis, de volgorde van de woorden. Net zo belangrijk als de volgorde van de cijfers van de kluis.

Zo werkt het ook als we de resultaten die succesvolle en gelukkige mensen realiseren willen modelleren. De volgorde bepaalt namelijk hoe onze hersenen iets registreren.  Het is net als bij een computer. Wanneer je de opdrachten in de juiste volgorde invoert, met de juiste codes, wordt het optimale resultaat  geproduceerd. Hiermee wordt de volledige capaciteit ingezet.

Zo werken onze hersenen ook. Zo kun je jouw hersenen ook instrueren om het gewenste resultaat te verkrijgen.

Interessant? We vertellen je er graag meer over in het BMA programma waarin je door de diverse cursussen een totaal inzicht krijgt in jouw capaciteiten en vooral in hoe je deze optimaal kunt versterken en stimuleren.

Ik verheug me op jouw succes!

Liefs, Claudia

 

LINK EN VOLG JIJ ONS OP SOCIAL?

 

Reactie plaatsen