Meer plezier op je werkplek
Meer plezier op je werkplek
03 december 2022 
in werken

Meer plezier op je werkplek

Opruimen kan ons bewust maken van de vitale rol die elk ding of elke persoon speelt in ons dagelijks leven. Ons werk is hetzelfde en zeer essentieel. Het vinden van betekenis in onze dagelijkse taken maakt ons werk de moeite waard, en dit leidt tot plezier.  

De houding waarmee we ons werk benaderen is veel belangrijker dan wat voor baan we hebben. Als we gelukkig zijn en een goede sfeer uitstralen terwijl we werken, hebben we een positieve invloed op de mensen om ons heen in plaats van gestrest en prikkelbaar te zijn. Hoe groter het aantal mensen zoals deze, hoe meer dergelijke positieve energie zich zal verspreiden en de wereld zal veranderen. Opruimen is ook de eerste en meest effectieve stap op weg naar het realiseren van jouw visie op een carrière die je buiten succes ook echt een boost geeft. 

Door de suggesties in dit blog uit te proberen om alles op te ruimen, van fysieke rommel tot netwerken, besluitvorming en werkruimte, kun je jezelf wijden aan waar je van houdt en plezier op het werk en in het leven opwekken. 

Probeer dit:

Denk na en doe ideeën op over wat vreugde opwekt in jouw werkruimte. Geef je fantasie de vrije loop en voeg tal van leuke extra's toe. Het kan een foto zijn die vreugdevolle herinneringen oproept, een klein geuritem op je bureau dat je ruimte een speciale geur geeft, een mooie kaars op je bureau als decoratie, of de achtergrond van je desktopcomputer veranderen om elk seizoen weer te geven.  

Je sorteert vervolgens wat jouw tijd en energie waard is, en wat moet worden geëlimineerd, gedelegeerd of geautomatiseerd. Je beslissingen worden bevrijd van de rommel van een overweldigend aantal keuzes en je maakt verbinding met wat je probeert te bereiken. Moeilijke beslissingen lijken ineens makkelijker te maken. Als het gaat om de belangrijke beslissingen die jouw tijd en energie vergen, zul je meer betrokken en tevreden zijn, wat je ook kiest. 

Maak hiermee je werk leuker, beter en waardevoller om je professionele werk daarmee optimaal te organiseren. 

Het opruimen van alleen die ruimtes waarvoor jij als enige verantwoordelijk bent, is een van de belangrijkste regels bij het opruimen. Als er ruimtes zijn zoals een opslagruimte voor benodigdheden, een pauzeruimte of een vergaderruimte, negeer ze dan gewoon voor nu, zelfs als ze niet zo netjes zijn als je zou willen.

Als je thuis werkt, behandel werk gerelateerde items dan apart van persoonlijke items. Als sommige van jouw boeken en documenten bijvoorbeeld werk gerelateerd zijn en andere niet, identificeer dan alleen de werk gerelateerde items en concentreer je op het opruimen ervan, waarbij je persoonlijke items achterlaat voor een later tijdstip wanneer je klaar bent om jouw huis op te ruimen.

Door je werk te organiseren, heb je jezelf een cadeau gegeven dat veel verder gaat dan een opgeruimd bureau of een schone inbox. Je hebt weer wat controle over je (werk)leven teruggenomen. Wat nu volgt, is de magie van opruimen met anderen delen. Hoewel je anderen niet kunt dwingen om op te ruimen, kun je ze wel inspireren door alles te delen wat je hierdoor hebt bereikt.

Reactie plaatsen