Mediteer, vraag en bedank
Meditatie, vragen en bedanken
30 mei 2022 

Meditatie, vragen en bedanken

Meditatie.

Voor sommigen kan dit woord als saai voelen of horen. De zoveelste internet goeroe die vertelt dat je door mediatie helemaal zen wordt. 

Brrr, ik kreeg er ook altijd de kriebels van.

Ook ik dacht altijd dat stilzitten en proberen mijn geest te zuiveren van alle gedachten een totale verspilling van tijd was.

Maar ik vond door NLP uiteindelijk de vorm van meditatie die voor mij werkt – en kan volhouden– die velen van jullie hebben ervaren tijdens een van mijn trainingen of coaching sessies. Het draait allemaal om het tot rust brengen van de buitenkant, zodat je jezelf kunt centreren en terug kunt keren naar de wereld, klaar om meer dan ooit te geven, te doen en te zijn.

Voor jou, mijn vriend, lijkt meditatie misschien op hardlopen, wandelen in de natuur of sterrenkijken. Je hoeft niet stil te zitten.

Misschien wil je dit hele meditatiegedoe beter begrijpen en ben je eraan toe jezelf iets te geven waardoor je je iedere dag beter voelt.

Je hebt geluk! Ik vertel je namelijk heel graag HOE je de voordelen van meditatie in je dagelijks leven kunt inzetten- of je het nu nog nooit hebt geprobeerd, of dat je de huidige beoefening wilt verdiepen.

In ieder geval is het zo dat het even tijd nemen voor jezelf je iets geeft waarmee je jezelf even loswrikt van het moment en naar binnen keert. Daar waar jij bent, waar jouw hart en gedachten jou voeden. Door meditatie voeg je de beste ingrediënten daaraan toe.

De gave van meditatie roept ons terug naar dit huidige moment. Zonder dat kunnen we de schoonheid van het leven in zijn puurste vorm missen.

En je zou verbaasd zijn, mijn vriend, hoe vaak we van nature vertragen en in een vorm van meditatie vervallen, op dagelijkse of wekelijkse basis.

Ben je eraan toe om tijd voor jezelf te nemen en te zorgen dat jouw dagen de invulling krijgen die jij wenst?

Pak dan een pen, en een stuk papier. Natuurlijk mag je dit ook op de laptop of tablet doen. Zet je telefoon even 15 minuten op stil. Adem diep in en uit.

En laat je vingers het werk doen door contact te maken met je hersenen en je emoties. Schrijf op wat je wenst, ten diepste wenst en verlangt. Laat niets achterwege.

Schrijf het allemaal op.

Waar je wil zijn, hoe je daar wil zijn, waarom je daar wil zijn, met wie, hoe dat eruit ziet. Voel het, zie het, ervaar het. Financieel onafhankelijk, gezond, jeugdig, energiek, mooie waardevolle mensen om je heen, succes, warm zonlicht. Zie je woning, je auto, kijk naar je bankrekening. Adem diep en in uit. Dank ervoor dat je dit hebt, omdat je het voor je ziet, heb je de bestelling gedaan, de manifestatie uitgezonden. Hierdoor gaat de energie aan het werk. Alles om jou heen wordt nu in beweging gezet.

Adem diep in en uit. Wees dankbaar, uit dat, buig je hoofd en bedank. 

Jouw meditatie gaat jou helpen jou te realiseren wat jij wenst in het leven, in je werk, in je relaties, in je beleving en in je uitingen. Hoe meer je hiermee bezig bent, vraagt en bedankt, hoe effectiever je de energie gaat sturen. 

We nodigen je uit om te aarden, te centreren en alle vele manieren te ontdekken waarop we ons kunnen voorbereiden op de komende tijd - en onderweg van elk moment te genieten.

Leef met passie, en met liefde,


Team ClaudiavanHaeften

Reactie plaatsen