Inzetten op tevredenheid door anders te werken | Business Masters Academy
Inzetten op tevredenheid door anders te werken
25 november 2020 
in Mindset

Inzetten op tevredenheid door anders te werken

Elke nieuwe uitvinding is gericht op één of andere vorm van tevredenheid. Bepaalde mensen hadden de nood om goed te kunnen zien, ook zonder hun bril, dus heeft er iemand contactlenzen uitgevonden.

Mensen hadden de behoefte om op afstand te kunnen communiceren, en dit inspireerde iemand om de telefoon uit te vinden. Mensen waren te lui om steeds te moeten koken om een warme maaltijd te kunnen eten, aldus werd de microgolfoven uitgevonden.

Veel van deze uitvindingen werden gemaakt vanuit een bepaalde mindset, het komt er dus op neer dat “gemak en innovatie” hand in hand gaan. Benjamin Franklin noemde zichzelf “ De meest luie man ter wereld”.

Nu kan ook jij je eigen gemakzucht op dezelfde manier gebruiken, en dus in je eigen voordeel. Door regelmatig stil te staan en na te denken over manieren waarop je tijd en moeite zou kunnen winnen. Het mag best makkelijker zijn, dat is voor heel veel dingen een groot voordeel als je dat kunt realiseren.

Want ook al levert je eigen bedachte “shortcut” je slechts 5 of 10 minuten winst in tijd op, zal dit je ongetwijfeld voldoening geven en het zal je motiveren om deze innovatieve en probleem oplossende mindset aan te houden.

SLIMMER werken is vaak beter dan HARDER werken! Ongetwijfeld betekent het ook dat je een ambitieus persoon bent die steeds op zoek blijft naar oplossingen. Daarom lees je ook deze blog.

Dat is het goede nieuws. Je staat in je kracht en beschikt over de juiste mindset.

Hierbij is het van belang je eigen energie te creëren.

Vermijd jij soms je werk of de belangrijke zaken waar je eigenlijk in verdiept zou moeten zijn, simpelweg omdat je te moe bent?

Vertoon je uitstelgedrag (procrastinatie) omdat je niet genoeg energie hebt om zo productief te zijn als je wenst?

Dit zijn feitelijk twee van de meest voorkomende en destructieve excuses voor gemakzuchtig gedrag!
Talloze mensen geven de schuld van hun lage productiviteit door het feit dat ze te weinig energie hebben.

Maar in feite is in dit geval de hoeveelheid energie die je hebt, niet echt het probleem.
Het probleem is dat je uitstelgedrag hanteert. Of beter gezegd, je hanteert momenteel niet de juiste mentaliteit om je productiviteit te bevorderen,
je kiest er eerder voor om vanuit een “lay back and relax” mindset een EXCUUS te zoeken om niet productief te zijn.

Als dit het geval is herpak dan jezelf en ga nog eens kijken naar de diepliggende waarde van jouw doelstellingen,

zoals we in de cursus zelfvertrouwen en communicatie ook aan je hebben onthuld. En pak je verantwoordelijkheden.

Als jouw energietekort aanvoelt als een stok tussen de spaken van jouw productiviteit, dan is het jouw verantwoordelijkheid om dat probleem op te lossen.

Misschien is je verwachting wel, dat je s ‘morgens als een superman/vrouw uit je bed vliegt en je hele lichaam en geest bruisen van motivatie en productiviteit.

Maar dat is in werkelijkheid zelden het geval!

Een feit waar alle gedreven en super productieve mensen, zeer bewust van zijn.

Energie en motivatie zullen nooit zomaar in je schoot vallen, je moet zelf manieren vinden om elke dag opnieuw voldoende inspiratie en energie te genereren om dit soort gemakzucht te elimineren.

Geef je energie aan de belangrijkste taken

Dit klinkt in eerste instantie misschien vrij logisch, maar toch is dit bij een groot aantal mensen een belangrijk werkpunt.

Het zwaarste werk uitstellen tot het einde van de dag is een zeer slechte gewoonte waar veel mensen mee in de problemen geraken.

Zo procrastineren ze een hele dag tot ze in de hoek geduwd worden door de druk en de realiteit van hun opdrachten.

Stel dat er vandaag 4 belangrijke taken op je programma staan, waarvan 3 taken huishoudelijk zijn en 1 zakelijk is, of die taak heeft met zelfontwikkeling te maken.

Welke zou je nu best het eerste aanpakken?

Veel mensen kiezen in dit geval eerst voor de makkelijke taken omdat ze zich daar sneller van kunnen verlossen, en bewaren de moeilijkere en zwaardere taak voor het laatste.

Komt dit jou bekend voor?

Probeer het dan eens in de andere richting, en merk dat je meer tijd en wilskracht hebt om optimaal te presteren en alles van jezelf te geven wanneer je je belangrijkste taken
onder handen neemt.

Besef wanneer je onder te veel druk staat

Ben je echt gemakzuchtig? Of sta je gewoon onder te veel druk? Heb je teveel op je bordje?
Wanneer je volledig overweldigd bent en onder druk staat op werk of in je relatie, kan je productiviteit hier enorm onder leiden.
De constante druk die je ervaart, creëert stress en dat genereert dan weer angst.
Wanneer je angst hebt voor je verantwoordelijkheden, verzin je excuses om je werk te vermijden.
In dit geval ligt het probleem niet bij je werkethos of gemakzucht, maar bij je zelfvertrouwen.
Vertrouw jezelf dat je het kunt, en de druk zal verdwijnen. Het is slechts een negatieve cirkel van emoties, waarvan je jezelf moet en kunt verlossen.

Gebruik je gemakzucht in je eigen voordeel

Gemakzucht is niet altijd slecht, wanneer het op een productieve manier gebruikt wordt. Er is zelfs een algemeen gezegde dat zegt dat luiheid de moeder van innovatie is.

Elke nieuwe uitvinding is gericht op één of andere vorm van tevredenheid.

Bepaalde mensen hadden de nood om goed te kunnen zien zonder hun bril, dus heeft er iemand contactlenzen uitgevonden.
Mensen hadden de nood om op afstand te kunnen communiceren, en dit inspireerde iemand om de telefoon uit te vinden.
Hoewel al deze uitvindingen niet van levensbelang zijn, werden ze gemaakt om ons leven gemakkelijker te maken.
Ze vormen in feite een “shortcut” naar onze eigen verlangens en doelstellingen. Hoe meer van deze uitvindingen je ter beschikking hebt, hoe minder je moet werken.
Veel van deze uitvindingen werden gemaakt vanuit een luie mindset, het komt er dus op neer dat “luiheid en innovatie” hand in hand gaan. Benjamin Franklin noemde zichzelf “ De meest luie man ter wereld”.

Naar eigen zeggen bedacht hij een aantal uitvindingen, puur en alleen om zichzelf tijd en moeite te besparen. Luie mensen maken geweldige uitvinders, aangezien ze steeds opzoek zijn naar de snelste en meest efficiënte manier om dingen gedaan te krijgen. Hun luiheid motiveert ze juist om creatieve oplossingen te vinden. En deze blijven ze vervolgens verbeteren, stroomlijnen en automatiseren zodat ze minder tijd moeten besteden aan dingen die ze minder graag doen.

Nu kan ook jij je eigen gemakzucht op de zelfde manier gebruiken, en dus in je eigen voordeel.
Door regelmatig stil te staan en na te denken over manieren waarop je tijd en moeite zou kunnen winnen.
Ook al levert je eigen bedachte “shortcut” je slechts 5 of 10 minuten winst in tijd op, zal dit je ongetwijfeld voldoening geven en het zal je motiveren om deze innovatieve/probleemoplossende mindset aan te houden. SLIMMER werken is vaak beter dan HARDER werken!

Creëer het leven dat je wil

Als je niet de tijd neemt en de energie die je hebt gebruikt om het leven te creëren dat je wilt, zal je uiteindelijk al je kostbare tijd spenderen in een leven dat je niet wilt.

Wordt er bewust van, dit is je klus, dit wordt de kunst. De kunst om je als een kameleon in een fractie van een seconde te kunnen aanpassen, want…gebruik je tijd om te doen waar je beter van wordt.

Beter worden en de tijd te gebruiken om…

  • te beseffen dat de voorgaande seconde niet meer van belang is
  • te beseffen dat je in het NU moet leven
  • dat je van één pad naar een ander kan springen
  • de stroming van je gedachten een wending te geven
  • een levensbelangrijke beslissing te maken
  • iemand te vergeven en je verleden los kan laten
  • te starten met in jezelf te geloven
  • je MINDSET te veranderen
  • jezelf van gemakzucht en slechte gewoonten te bevrijden
  • te beseffen dat ELKE SECONDE TELT! Jij wilt toch jouw beste leven leven?

 

Reactie plaatsen