Hoe vergroot je je invloed?
Hoe vergroot je je invloed?
31 januari 2021 
in Invloed

Hoe vergroot je je invloed?

Begin bij jezelf

Hoe vergroot je je invloed? Hoe zorg je dat je meer gedaan krijgt in je familie, business of bij jezelf? Wat zijn de barrières waardoor je niet genoeg actie neemt?

Ik heb met zoveel mensen gewerkt en één ding is duidelijk, we hebben als mensen dezelfde wensen en behoeften. We hebben mogelijk andere besturingssystemen, maar willen hetzelfde. Hoe zorgen we ervoor dat we actie nemen en hoe zorgen we ervoor dat anderen dit ook gaan doen? Of je nu een mama bent of salesmanager of directeur, invloed hebben en krijgen is hetzelfde voor iedereen. De belangrijkste persoon die we kunnen besturen zijn we zelf. En dat begint allemaal met je geloof in wat je doet en wie je bent.

Het gaat om de principes en hoe je een ander bereikt door de persoon te zien als de unieke persoonlijkheid die hij of zij is. De principes die ons leiden, zijn hetzelfde, bij ons allemaal.

Onze fundamenten zijn daarbij enorm van belang, ik leerde ze gedurende mijn leven en dit kwam samen toen ik NLP leerde kennen. Ik ontdekte dat sales een negatieve klank heeft, alsof het om manipuleren gaat. Nee, het gaat over echtheid en om het oprecht om iemand geven, bekijken wat iemand wenst en hoe jij daarvoor kunt zorgen. Je hebt mogelijk het beste product en de beste wijze om dit te vertellen. De wereld kan er beter van worden. Met integriteit kun je andermans behoeften bereiken, alles gaat immers om marketing en sales. Dat is niet slecht of negatief, dat is hoe de wereld in elkaar steekt. Tonen, aantrekkelijk, wensen, willen hebben, er blij mee zijn. Dat is wat leiders doen, zo zorgen zij ervoor dat door actie te nemen er beweging ontstaat.

Iedereen doet dit met een eigen stijl.

Leiders zorgen ervoor dat de visie wordt gedeeld, dat getoond wordt het mogelijk is, dat er actie wordt gevoerd. Dat er invloed wordt uitgeoefend. Moeder Theresa kon dat, doordat ze liefde toonde. In alles wat ze deed. Martin Luther King deed het, John F. Kennedy deed het. Als er werd gezegd dat iets niet kon, toonden zij dat het zeker wel kon, door kracht te tonen, de kracht van invloed tonen. De kracht van passie, van liefde, van overtuiging, van weten. Dat had niets met geld te maken, integendeel.

Als je houdt van wat je doet is feitelijk alles mogelijk, dan verdwijnt de angst en komt de actie naar voren. Daar ben je voor gemaakt!

Dan wordt het mogelijk om het uit te voeren, dat wat je wil bereiken. Het komt naar voren bij alles wat je doet, of het nu naar je werk rijden is of sporten of je huis schoonmaken, voel de liefde erbij en geniet ervan. Het wordt dan meteen een ander proces!

En dat gevoel gaat je helpen bij alles wat je doet, door het met zorg en enthousiasme te doen. Dat geeft direct andere resultaten en andere invullingen aan jouw leven, business en relaties. Doe alles wat je doet op de meest unieke en geweldige wijze en de wereld zal je zien en je ervoor omhelzen. Hierdoor val je op, maak je het verschil. Een fantastische invulling aan een baan geven kan ook als je stagiair bent, of de post rondbrengt, koffie inschenkt, iedere baan kan door uitmuntendheid een totaal andere invulling krijgen.

Hoe vergroot je je invloed?

Klinkt dat overmoedig? Uitmuntend zijn in wat je doet?

Mogelijk, maar het kan omdat jij de levens van mensen kunt en wilt aanraken. Dit doe je door anderen te bewegen, door te tonen dat je om ze geeft. Kijk maar eens naar perfecte en goede leraren, hoe zij mensen aanraken, in hun persoonlijkheid, door wat ze doen en door hoe ze anderen leren op een andere wijze naar zichzelf te laten kijken. Ze anderen een beter gevoel over zichzelf geven door aandacht te geven, door kennis en informatie door te geven. Deze invulling kun jij ook geven aan wat jij doet, aan wat jij deelt en geeft.

Invloed uitoefenen is een van de belangrijkste eigenschappen die je kunt laten groeien.

Met zoveel mogelijkheden in deze tijd is het van belang te beseffen hoe jij jouw invloed kunt laten ontwikkelen zodat jouw relaties verbeteren, jouw business gaat groeien en hoe jij de wereld op de meest positieve wijze kunt veranderen. Dromen kunnen uitkomen.

We nemen je graag mee

Hebben we dit allemaal zelf bedacht? Nee, dit is verzameld uit boeken, programma’s, video’s en opnames van de grote leiders en goeroes als Tony Robbins, Dan Lok, Martin Grazioso, Brene Brown, Oprah.

Het doel is dat je zo gaat denken en handelen dat het beïnvloeden een natuurlijke invulling wordt van jouw systeem en gewoontes. Je hebt het beslist al eerder meegemaakt, dat je van plan was het plan of het idee wat je had echt af te maken, beter te worden, en het toch niet lukte. Dat is niet erg, ook al voel je dat wel zo, het was namelijk onderdeel van jouw groei, een onderdeel van jouw weg om te komen waar je nu bent. Het was de basis waardoor je nu nog meer gemotiveerd bent het nu wel te doen, het nu wel te gaan invullen.

Kom dichterbij

Kom even dichterbij….stap over het gat in jouw weg.

Doe het nu.

Zet je commitment in, jouw grootste kracht komt nu tevoorschijn. Jij hebt de keuzes, jij kunt hiermee doen wat je wilt. Door jouw inzet, door de kracht die je nu voelt, diep in je hart, daarmee ga jij het verschil maken. Dat wordt jouw basis waarmee je de kwaliteit van je leven optimaal verbetert. Wat is mogelijk?

Als ik naar mijn leven kijk is er zoveel gebeurd de afgelopen 5 jaar. Hoe dat kwam? Door de keuze te maken. De keuze voor mijzelf, om te groeien, te ontwikkelen en het beter te maken.

Je kent mogelijk mijn verhaal, ik heb meegemaakt dat mijn lichaam niet meer verder kon doordat mijn botten aangetast waren. Ik kon niet meer verder omdat de baan waar ik alles aan gegeven had, meer dan 10 jaar, niet meer bestond zoals het jaren had bestaan. Het bedrijf waar ik alles voor aan de kant had gezet, was verdwenen. Ik heb meegemaakt dat het perfecte gezin waar ik alles voor opgegeven had, uiteen viel, omdat de lijm ertussen opgelost leek te zijn in de jaren van de opbouw. En toen moest ik opnieuw beginnen, met alles wat achter me lag. En het is gelukt. De oplossing kwam niet als bij een goocheltruc uit de hoge hoed. Het kwam ook niet omdat ik de loterij won. Het gebeurde ook niet omdat het me gegeven werd. Of omdat ik een erfenis kreeg en daarmee deuren zich openden. Het gebeurde omdat ik de keuze maakte het anders te doen, beter. Het gebeurde omdat ik me focuste op anderen, en welk verschil ik voor hen kon gaan maken. Het gebeurde omdat ik  mijn plan uitvoerde en niets me daarbij daarvan af kon brengen, geen nieuwe operaties, geen tegenslag, geen crisis, niets.

Hiermee maakte ik een verschil op het diepste level in mijzelf en daarmee gingen wel de deuren open, een voor een, en ze bleven opengaan. Ik kan nu nooit meer stoppen. Ik heb me volledig gecommitteerd aan wat ik ben en wat ik voor anderen kan zijn. Om excellent te zijn, beter, leuker, toegankelijker en vooral een toegang kan bieden waarmee anderen zelf het verschil kunnen maken in hun eigen leven.

Hiermee werden mijn klanten mijn vrienden, mijn leden een zakelijke familie. Mijn kinderen vonden elkaar in een sterker en hechter gezin dan het ooit geweest was. Mijn relaties werden gewogen op de weegschaal van het leven, en de relaties die steeds voeding bleven geven, werden gekoesterd en dichterbij gehaald. Focus en doorzetten op die eerdere keuzes bleek steeds de rode lijn door dit proces. Vertrouwen, omdat gevoeld en ervaren werd en wordt dat het beste voor de ander op de eerste plaats komt.

Financiën

En ja, daarmee komen de verdiensten vanzelf, al kan dat nooit de basis zijn. Ik heb zoveel professionals zien vallen toen geld het hoofd bestanddeel werd, want dat werkt niet. Mensen knappen daarop af, dat is niet waar we op ingesteld zijn, ook al lijkt dat mogelijk anders te zijn. Geld is een gevolg, geen doel. Een middel.

Wees een professional en oefen daarin voor de rest van je leven, want het is nooit af. Focus op wat je anderen kunt brengen. Lastig? Nee, een uitdaging, je wilt toch nooit af zijn, je wilt toch constant blijven groeien?

Wat doe je iedere dag waardoor je groeit en beter wordt? Oefen je iedere dag? Lees je iedere dag? Mediteer je iedere dag? Sorry, het wordt niet beter als je jezelf niet volledig inzet. Het is lastig, ja zeker. Maar het is ook fijn, de uitdaging, doe het dagelijks en maakt het repeterend omdat we dat als mensen nodig hebben. Het moet onderdeel worden van wie je bent, van hoe je bent, van hoe je leeft, voelt en ademt. Repeteer en wordt steeds beter in waar je mee bezig bent.

Hierdoor hoef je er op een dag niet meer over na te denken, het gaat dan vanzelf, het wordt onderdeel van wie jij bent, net zo automatisch als je ademt. En ben je dan klaar op een dag? Sorry, nee. Je blijft dit doen, het blijft jouw input in het proces. Onbewust bekwaam wordt jouw hoogste level. Je hoeft er niet meer over na te denken, het wordt jouw natuur. Hetzelfde als dat jouw brein weet hoe je schoenveters moet strikken: het gaat vanzelf. Je hebt het vertrouwen, je voelt het, je weet het. Dan ben je voorbij het stadium dat je je schoenveters strikt met je tong uit je mond, bijna hijgend van inspanning. Je weet het, je kunt het. Je bent op weg naar meesterschap. Je weet hoe het werkt.

Hoe doen we dat?

Door de keuze te maken. Keuzes maken bepalen jouw leven. Besef je dat? Ik hoorde die zin tijdens een Harry Potter film, door professor Dumbledoor en het kwam binnen als een meteoorinslag. Dit was het, dit is het.  Door de keuze te maken en je er dan volledig aan over te geven, alleen die keuze de basis te laten zijn van wat je doet, zegt, beweegt en uitvoert, dat gaat jou brengen waar je naar op weg bent. Kijk maar om je heen, kijk naar de grote leiders, kijk naar degenen die de wereld veranderd hebben. Ze brengen mensen naar een betere plek, ze hebben keuzes gemaakt en houden zich eraan, wat er ook gebeurt, wat er ook verandert.

Vind jouw waarom

Vind je waarom, dat is jouw 80% van waarom je zult slagen, de wat en de hoe is slechts 20%. Zorg dat je jouw WHY vindt, ontdek jouw waarom en zoek daarna uit wat de waarom is van jouw geliefden, jouw klanten, jouw doelgroep. Als je dat kunt doen, als je daarop focust, dan krijg je het inkomen wat je wilt, de relaties die je wenst en geeft het jou het leven waar je van droomt.

Strategisch

Wat hebben grote leiders en beinvloeders nog meer gemeen? Ze zijn in staat op strategisch niveau hun land, hun klanten, en hun relaties te beïnvloeden. Niet door woorden, maar juist door hun stem, hun interesse, door het gevoel over te brengen dat ze om anderen geven.

Bereid je voor, investeer in waar je mee bezig bent, ga niet zonder voorbereiding op weg. Zorg dat je weet met wie je praat, met wie je in contact komt. Waarom is deze persoon leuk of belangrijk? Waarom is het belangrijk dat deze persoon jouw product leert kennen? Waarom is jouw dienst van belang voor deze personen?

“Niet geïnteresseerd” hoor je dan niet meer, je kunt het veranderen. Je bent voorbereid, je kent deze persoon al en je hebt plezier in je gesprek, en dat draag je over. Je bent enthousiast en positief. Je vertelt over waarom jij met hen wil werken, samenzijn of vervolgen. Omdat je laat zien waarom het een plezier zal zijn samen te vervolgen. Wees effectief en heb er plezier in!

Verbindt je met de personen die voor jou van belang zijn, en laat ze dat voelen. Mensen willen horen wat je wil vertellen, ze zijn geïnteresseerd in waarom jij met ze wil spreken, je maakt ze hongerig naar meer. Uitzoeken betekent niet hoe groot hun huis is, of  hoe lang ze al getrouwd zijn, nee, je wilt weten wat hun doel in het leven is. Waar zit hun pijn? Hoe kun jij die oplossen? Welke motivatie breng jij over? En hoe justificeer jij dat? Dat is zo belangrijk, want als dit ontbreekt haken mensen uiteindelijk toch af.

En vergeet het plezier niet!

Afwijzingen draai je om in vragen. Geef aan dat het een vraag is die een antwoord verlangt. Luister wat er gezegd wordt en maak er een vraag van, hierdoor ligt de aandacht op de ander en voelt de ander zich gehoord, het beste wat je een ander kunt geven. En doe het met enthousiasme en plezier, dat maakt alles meteen zoveel beter en geeft voor een veel fijnere flow terwijl je het doet.

Ok, Maak nu de beslissing om door te gaan.

Ga je verder?

Maak de commitment, verdubbel je inzet. In alles. In alles wat je doet. Wat gebeurt er dan? In je relaties? In je business? In je leven?

Ik geef je graag een aantal items die je daarbij helpen:

  1. Strek jezelf uit. Als je het niet kunt, doe het dan juist! Strek jezelf uit, als je het niet kunt, dan moet je het doen van jezelf. Doe het, datgene wat je dacht dat niet mogelijk was. Dat gaat al je grenzen verleggen.
  2. Overtuiging, dit zorgt ervoor dat je wel het doel voor ogen hebt maar mogelijk niet de reden kent waarom je het doet. Zoek die, vind die en zoek die ook bij anderen. Zoek jouw WHY en gebruik dat als jouw overtuiging. Wat zijn jouw redenen en schrijf ze op. Lees ze, voel ze, leef ze. Dit is wie jij bent. Dit gegeven, deze waarom gaat jou helpen alles te verdubbelen.
  3. Neem totale verantwoordelijkheid. Eis het van jezelf dat je gaat doen wat je van plan was, maak het besluit en neem de actie. Het is aan jou, de ontdekking, de groei, de mogelijkheden.
  4. Wees flexibel. Wie het meest flexibel is, is de controlerende in iedere situatie. Omhels wat gebeurt, wat het ook is. Je hebt nog niet alles geprobeerd, blijf dus veranderen, blijf verbeteren tot je realiseert wat je gekozen hebt. Probeer het, en probeer het opnieuw, tot het verbetert, geef niet op. Nooit.
  5. Zorg dat je een teamspeler bent. Je kunt het niet alleen, je moet het samen doen om met elkaar het resultaat te verkrijgen. Elke professional is een teamspeler. De klant is altijd de belangrijkste in ieder team, alles wat de klant wenst, staat vooraan. Ook je gezin is een team, je familie. Behandel ieder van hen als een waardevol onderdeel van je team. Ieder van hen verdient een stem, een invulling en de mogelijkheid mee te groeien.
  6. Haal steeds je hoogste level van energie uit wat je doet. Lastig? Zeker, maar hoe meer je geeft, hoe meer je krijgt. Invloed uitoefenen vraagt een constante hoge energiestroom. Dit vraagt discipline, overlevingsdrang, doelgerichtheid, commitment. Hoe wil je zijn? Zal je leven verbeteren? Denk daarover na, vraag meer van jezelf dan wie dan ook van je zou kunnen vragen. Er is dan geen restrictie aan wat je kunt realiseren.

Wat gebeurt er als je gaat leven volgens deze regels?

Wat zijn de redenen dat je dit wil gaan doen? Schrijf dit op. Schrijf op waarom je hier meester in wil worden? Wat wil je bereiken?

Stop even met lezen, schrijf het op. Dit is van het grootste belang. Maak het energiek, geef je kracht! Wordt jij de koning van sales? Wil jij de beste zijn in wat je doet? Vergeet niet daarbij jouw waarom in gedachten te houden. Want daar begint het allemaal mee.

Dit was slechts een introductie.

Er volgen er nog veel meer hoofdstukken en inzichten!

Eerst even checken, heb je opgeschreven wat je wil? Weet je wat jouw waarom is? Leren is alles, er iets mee doen is de basis. Dat gaat ervoor zorgen dat het gaan lukken wat jij wil. Mensen acteren niet en doen niets, tot ze het gevoel hebben dat ze het móeten doen, en ze een bepaalde druk ervaren.

Interne druk, dat is waardoor je doet wat je doet.

Interne druk is enorm krachtig. Als motivator. Hierdoor kopen mensen vanuit hun diepste wens en voelen ze zich goed als ze het gedaan hebben, dat gaat bijna automatisch. Wanneer je dit kunt oproepen bij jouw klanten, dan kun jij jouw sales en invloed enorm vergroten.

Klaar om nog veel meer te ervaren en te leren? De cursus staat voor je klaar! Leef je beste leven. Maak vandaag de eerste dag van je nieuwe leven.

Reactie plaatsen