Hoe je alles krijgt wat je wilt, II
Hoe je alles krijgt wat je wilt, II
30 september 2020 

Hoe je alles krijgt wat je wilt, II

Hi vriend,

Gisteren zijn we begonnen aan deze nieuwe, spannende reis waarbij jij hoog gaat inzetten. Je gaat inzetten op datgene wat je wenst.

Heb je gisteren de oefening gedaan? Opgeschreven wat jouw positieve afformatie is? Gaf het je een goed gevoel?

Super.

Laten we vandaag dan meteen vervolgen met de belangrijke vraag: Wat kan jij doen om jouw creatieve visualisatie vermogen te vergroten?

Ben je er klaar voor? Dan gaan we de stappen meteen met je delen.

Stap 1.  Stel visualisatie in staat om je te helpen

Het is belangrijk om visualisatie te machtigen om een impact te maken. Of je nou een student bent of een professional, je kan vast je geest gebruiken om in te beelden wat je wil.

Bijvoorbeeld, als je een professioneel atleet bent (zwemmer): alles wat je nu moet doen is creatief visualiseren inzetten om jouw perfecte zwembaantje te visualiseren.

Wanneer jij jouw technieken aan het trainen bent, ben je ook aan het visualiseren hoe je een nóg beter baantje kan zwemmen. Dit zorgt er voor dat je de volgende keer waarschijnlijk een beter baantje zwemt, omdat je al helemaal bent klaargestoomd in je hoofd.

Een ander voorbeeld is het visualiseren van je droom auto. Het eerste wat je moet doen is het merk voorstellen, daarna het model, de kleur, ect. Je voelt hoe de bekleding aanvoelt, de structuur van het stuur, het ervaart wat er gebeurt als je optrekt. Hoe beter de visulisatie, hoe beter je geest ermee aan het werk kan.

Terwijl je je dagtaak uitvoert, of op het werk bent kan je de auto blijven visualiseren, zodat je hem echt voor je kan zien, kan ruiken, kan horen, kan zien bewegen. Hierdoor zal je waarschijnlijk weer wat harder aan het werk gaan en met meer plezier, je hebt nu een een doel voor ogen dat het verdiend uitgevoerd te worden.

Stap 2.  Houd de controle

Je kan een beginner zijn, of heel goed in creatief visualiseren, maar wat je niet moet doen is de controle verliezen. Dit kan gebeuren wanneer je bijvoorbeeld negatieve gedachten binnen laat tijdens het visualiseren.

Laat negatieve aspecten jouw visualisatie niet vertroebelen.

Onthoud ook dat visualisatie je geest in een bepaalde richting duwt en daarmee tegelijkertijd je lichaam. Probeer dus altijd met lichaam en geest één richting op te gaan. Dus wanneer je iets hebt gevisualiseerd, moet je ook fysiek je best doen om dat te bereiken.

Denk daarbij aan de wet van aantrekking. Doe dit wanneer je bezig bent om iets te visualiseren. Wanneer je positief bezig bent lacht het leven je toe. Wat je zaait zal je oogsten. Letterlijk.

Het is belangrijk de focus te behouden. Gebruik de kracht van je geest om in controle te blijven.

Hoewel je soms niet kan zeggen wat je zou willen zeggen, kan je het met visualisatie uitschreeuwen in je gedachten! Dan zit je er de rest van de dag niet meer mee opgescheept en geeft het je een schoon en opgeruimd hoofd. Dat is nodig om te kunnen blijven focussen op je doellen en je positieve gedachten.

Om te zorgen dat je in controle bent en blijft is het enorm waardevol jezelf ook te verwennen met positieve beelden. Dat betekent ook dat je negatieve films en artikelen gaat vermijden. Blijf gericht op de positieve beelden als voeding voor jouw geest. Zodra je negatieve gedachten gaat betrekken en verwelkomen, kom je al snel in een neerwaartse spiraal terecht. Gebruik de positieve gedachten om de negatieve weg te laten drijven.

Zelfvertrouwen is ook erg belangrijk tijdens het creatief visualiseren. Als je niet genoeg vertrouwen hebt, zal je waarschijnlijk geen goed beeld kunnen scheppen, omdat je op de achtergrond je gedachten de vrijheid geeft om je te vertellen dat het toch niet gaat gebeuren. Je verspert in principe je eigen weg naar succes door geen vertrouwen te hebben in jezelf.

Stap 3.  Stimuleer visualisatie

Het is belangrijk om de dingen die je visualiseert te stimuleren.

Om je doelen te bereiken moet er ook wat in de ‘echte’ wereld gebeuren, bijvoorbeeld het implementeren van gebeurtenissen om te zorgen dat je je doelen kan bereiken.

Wanneer je opstaat in de ochtend kan je direct je creatieve visualisatie stimuleren door positief te denken. Denk niet in probleem maar in oplossingen. Denk aan wat een mooie dag er voor je klaar staat, dat je weer een dag hebt om je dromen waar te maken. Bedank voor die dag en visualiseer hoe je (gewenste) dag er vandaag uit zal zien. Wat er zal gebeuren, hoe je je zal voelen, welke mooie dingen je te wachten staan, hoe fijn je je zult voelen.

Je kan deze positieve ervaringen ook voor de geest halen door te visualiseren dat je in je nieuwe auto wegrijdt, of thuis komt in je nieuwe huis. Op deze manier stimuleer je zowel lichaam als geest om harder te werken en je doelen te bereiken.

Positief denken

De kracht van positief denken is dat het niet alleen je werk zal verbeteren maar het zal ook je algemene gezondheid in een betere staat brengen. De impact van positief denken jouw leven voorgoed veranderen. Dit betekent dat je alle negatieve gedachte moet verwijderen uit je gedachten. Makkelijk? Nee zeker niet, maar blijf erop gefocust dit te willen. Het zal je helpen je te richten op al het positieve dat zich al afspeelt in je leven.

Toch lastig? Dat begrijpen we heel goed, het is een dagelijkse oefening en dit vergt tijd en energie om er goed in te worden. Hierbij dan ook drie hulpmiddelen om positiviteit je leven in te krijgen en te houden.

Stap 1.  Verwelkom je nieuwe leven

Voordat je je geest kan aanpassen moet je zorgen dat je gezond bent, zowel fysiek als mentaal. Dit betekent gezond(er) eten, elke dag een paar minuten sporten (of wandelen) en nu en dan een boek lezen, of een cursus volgen.

Het is enorm belangrijk jezelf te vergeven en dingen in het verleden te laten, in plaats van ze meeslepen naar het heden. Het verleden is voorbij, je kunt er niets meer aan veranderen. Aan je toekomst wel, die kun je nu zo inrichten als je wilt.

Wanneer je jezelf kan vergeven kan je ook jezelf meer erkennen. Het maakt je hart en hoofd leeg weer te ontvangen en te geloven dat je het waard bent om mooie dingen mee te maken of te krijgen. Hierdoor realiseer je een positiever zelfbeeld, wat weer een schakel is op weg naar een positieve mindset. Ook in combinatie met het vorige onderwerp is het belangrijk om positief te visualiseren, op weg naar jouw positieve mindset.

Stap 2.  Positieve concentratie

Een positieve concentratie hebben betekenen dat je meteen je opkomende negatieve gedachten uitbant, zodat je geconcentreerd kan blijven op de (positieve) belangrijke dingen.

Relax en zoek diep in je geest naar positieve gedachten. Mediteer, download een goede app en start en eindig je dag daarmee. Een andere manier om positief te concentreren is door te bidden. Welke religie je ook volgt, of ongelovig bent, bidden en mediteren zijn beide enorm goede methoden om je geest wat rust te bieden en je te focussen op dankbaarheid en vergeving.

Positieve woorden zijn ook een manier om positief te zijn. Door zinnen te herschrijven in je hoofd krijg je een positievere kijk. Bijvoorbeeld, in plaats van ‘Vervelend dat mijn pakketje te laat is,” naar “Wat fijn dat mijn pakketje onderweg is”.

Onthoud dat het je zeker aan het begin misschien tijd kost om echt positief te concentreren. Het belangrijkste is om niet op te geven en je best te blijven doen.

Stap 3.  Zoek je dromen.

Met je positieve mindset kan je nu je dromen na gaan jagen.

Je trekt nu positiviteit aan. Als eerste focus je sterk op het feit dat jouw dromen uit gaan komen. Dit is ook waar visualisatie terug komt. Met die techniek kan je jezelf overtuigen dat je dromen werkelijkheid kunnen worden.

Ook kan je je positieve mindset gebruiken om controle te nemen over je emoties, en daarnaast natuurlijk ook door je acties.

Door een combinatie van alle technieken ga ook jij jouw beste leven leven.

Laat je ons weten hoe deze technieken gaan? Of het je lukt dit iedere dag uit te voeren?

Wil je hierover praten? Laat het ons weten, iedere laatste vrijdag van de maand organiseren wij een webinar over vragen die je hebt naar aanleiding van de blogs en cursussen.

Wil je hier meer mee aan de slag? Bekijk dan de cursussen, waarmee jij de Meester van jouw Business wordt.(voor dezelfde prijs als Netflix concreet een betere kennispartner en positievere kijk op het leven ;-))

Reactie plaatsen