Het beste cadeau om te geven
Het beste cadeau om te geven
24 december 2022 

Het beste cadeau om te geven

Fijne zaterdag, Claudia van Haeften Insiders. Ik hoop dat je vakantie goed en gezond begint.  

Deze tijd van het jaar komt met het idee dat we fa-la-la-ing moeten zijn en de gangen met vrolijkheid moeten dekken. Het is zeker een vreugdevol seizoen, maar het kan ook een uitdaging zijn voor zoveel mensen die dierbaren herdenken, alleen maar kunnen denken aan te hogen gasprijzen, te dure boodschappen of de oorlog. 

Liever neem ik jullie heel even mee op de Worldwide Candle Lighting Day. Om 19.00 uur zondagavond steken vrienden en familie die kinderen hebben verloren in elke tijdzone kaarsen aan uit solidariteit om een golf van verlichting over de hele wereld te creëren. Het is een mooie traditie. 

Ik geloof dat we degenen die zijn overleden in ons hart blijven dragen. Ik zeg altijd, je hebt een engel die je bij naam kunt noemen als je openstaat voor de geest van hen. Zoals je misschien weet, is mijn broer vorige maand overleden, en ik moet zeggen dat ik hem dieper in de geest van zijn afwezigheid voel dan in levende lijve. 

Natuurlijk erken ik dat wanneer je iemand verliest, het heel moeilijk kan zijn om door alle eerste keren heen te komen - de eerste kerst, oud en nieuw, verjaardag. Je moet voelen wat je voelt. Spreek het hardop uit als je kunt. Breng de herinneringen naar boven, en als je dat doet, probeer je dan te concentreren op de lieve dingen.  

Onlangs hoorde ik een bisschop zeggen dat als je het gevoel hebt dat je een zware vakantie tegemoet gaat, overweeg om te breken met de traditie. Doe iets nieuws en fris - ga op vakantie, doe vrijwilligerswerk in een gaarkeuken. Loop de pijn voor zodat je niet verdwaalt in het verleden. 

Ik vind dat zo'n krachtig advies. Toen ik jaren geleden mijn huis hier in Arnhem probeerde af te ronden, wist ik dat ik niet de kerst zou krijgen die ik wilde. Toen besloot ik om kerstvriendelijkheid te creëren, de grans over te steken en kerst te vieren in België. Het bleek het grootste cadeau te zijn dat ik mezelf ooit heb gegeven. Dus ik zou zeggen dat als je je down voelt of dat iedereen het fa-la-la plezier heeft, een beslissing moet nemen om iemand een grote daad van vriendelijkheid te geven. Het hoeft niet veel geld te zijn, maar het vereist jouw tijd, aanwezigheid en essentie. Ik zeg je, dit zal het grootste geschenk zijn dat je jezelf kunt geven. 

Voor degenen die tijdens de feestdagen in jouw aanwezigheid zullen zijn, geef ze jouw volledige zelf. Iedereen besteedt zoveel tijd aan zorgen over het eten en de geschenken - wat mensen echt willen, ben jij.  

Vind een manier om dat te geven en geef jezelf vriendelijkheid. Dan komt alles goed. Heb een goede week, fijn je snel te zien en spreken!

 

Liefs, ClaudiaReactie plaatsen