Financiële vrijheid, wie wil dat niet?
Financiële vrijheid, wie wil dat niet?
10 augustus 2020 

Financiële vrijheid, wie wil dat niet?

Beste vriend,

Vandaag neem ik je graag mee op een belangrijk aspect. Voor mij was na een lange zoektocht helder wat voor mij het hoogst haalbare was. Buiten de liefde, want is dat niet het allerbelangrijkste in het leven?-, merkte ik dat de ultieme wens naar vrijheid direct daarop volgde.

Vrijheid van handelen, van denken, van uitvoeren, van invulling geven. Vrijheid om te doen wat je wilt, te kopen waar je behoefte aan hebt. De dagen te vullen met datgene waar je hart naar uitgaat. Te geven, te delen, in vrijheid.

Nooit meer nadenken of het wel kan, Nooit meer je afvragen of het mogelijk is en de rekeningen en hypotheek dan wel betaald worden.

Omdat het streven naar ultieme vrijheid zo belangrijk is, voor het leven wat je wil en voor jouw wellbeing is het belangrijk hier samen verder over te spreken. Wat zijn de mogelijkheden voor een rijk en gelukkig leven, terwijl je alle keuzes kunt maken die je wilt? Omdat zoveel van onze relaties hierover spreken, hebben wij er een waardevolle training geschreven, die jou direct meer informatie biedt en concrete mogelijkheden.

Een opleiding die staat bol van de mogelijkheden, denkpatronen en een nieuwe kijk op wat voor jou klaar staat. Je hoeft alleen de sleutel maar om te draaien. Je hoeft er alleen maar voor te kiezen.

De vraag is dan ook: Ben jij klaar voor jouw vrijheid? Financiële vrijheid, die ervoor zorgt dat je nooit meer over geld na hoeft te denken?

Dan starten we graag met dit artikel met jou te delen, wat jou alvast wat neer inzage biedt in de directe tools voor financiële vrijheid. In 7 stappen.

Laten we starten met wat onder andere Tracy Brian ons leerde als auteur van meer dan 70 boeken (bijna allemaal over financiën), Ze is Master in Business van de Universiteit van Alberta en vertegenwoordigt een waarde van minimaal 15 miljoen dollar. Als mens vertegenwoordigt zij een onschatbare waarde, omdat zij haar kennis met ons deelt.

Ben je klaar voor haar 7 details van welvaart?

Laten we dan beginnen.

De meeste mensen kunnen voldoening niet uitstellen en geven graag hun hele salaris uit, volledig en direct. En soms zelfs ietsje meer. Dit leidt in veel gevallen tot creditcard schulden, leningen en zorgen. Uitgestelde zorgen, want na de wens om uit te geven volgt de zorg voor de betaling. Eigenlijk wil iedereen maar een ding, en dat is genoeg geld hebben om je nooit meer zorgen te hoeven maken over geld.

In de volgende 7 stappen leg ik jou uit hoe je dit kan bereiken.

 1. Mindset.

Verander je mindset over geld. Dit klinkt simpel maar is de basis voor jouw vrijheid. Door naar geld, en het verdienen daarvan te kijken op een positieve manier zal je perspectief veranderen. Door dingen als ‘geld maakt niet gelukkig’ te vergeten, zul je de wereld om je heen zien veranderen. Je zult meer mogelijkheden zien, meer momenten om te investeren.

Hoe meer jij bezig bent met geld, en geld verdienen, hoe meer kennis je hierover verzamelt. Na een tijdje zul je merken dat mensen naar jou toe komen over advies omtrent geld, omdat jij nu op dat gebied een kenner bent. Je hebt boeken gelezen als Rich dad, poor dad. Je weet welke investeringen er gedaan kunnen worden om uitgaven om te zetten in assets, die voor jou geld verdienen terwijl je zelf andere dingen aan het doen bent. Welvarend zijn begint met je mindset erop in te stellen. En dankbaar te zijn alsof je al alles hebt ontvangen wat je wenst.

 1. Beoordeel en herschrijf

Beoordeel en herschrijf je doelen elke dag en denk over hoe je ze zou kunnen bereiken. Door elke ochtend 5~10 minuten bezig te zijn met je doelen heb jij een scherp beeld over waar je bent, en wat er nog te doen staat. Maak een mindmap en een moodboard en teken of schets hierop de beelden met jouw gewenste leven. Wanneer je weet wat er nog te doen staat kun je met veel meer vertrouwen je dag beginnen omdat je jouw doelen scherp voor ogen hebt en je weet dat er ernaar op weg bent.

 1. Plan

Plan elke dag, week, en jaar van te voren. Door met een planning te werken en weinig te hoeven improviseren zul je preciezer worden. Je bent beter gefocust en hebt een beter gevoel van zelfcontrole. Ook kun je beter jouw uitgaven volgen, door te plannen hoe veel je op een dag, of in een maand gaat uitgeven. Je planning wordt je structuur en geeft kader uit van jouw acties, die leiden naar jouw financiële vrijheid.

 1. Concentreer

Gebruik elke uur van elke dag om effectief je tijd in te plannen. Jouw capabiliteit om je te concentreren is misschien wel de belangrijkste skill op weg naar jouw financieel succes. Je concentratie bepaalt je focus. Je focus zal je door concentratie hierop leiden naar je doel, terwijl je door te plannen ervoor zorgt dat wat je op je moodboard hebt verzameld aan afbeeldingen en teksten (of een geldbiljet met de gewenste geldsom op je bankrekening) ervoor zorgt dat het iedere dag dichterbij komt, de vrijheid waar je voor geboren bent.

 1. Investeer

Investeer in jezelf, door jezelf te verbeteren en te blijven leren. Luister audio-boeken, podcasts en luisterboeken terwijl je in de auto zit, koop cursussen over tijdmanagement en persoonlijke ontwikkeling en lees boeken over persoonlijke financiën. Door in jezelf te investeren wordt je beter in eigenlijk alles, dit gaat jou helpen op weg naar financiële vrijheid en succes. Het zorgt er daarnaast voor dat je je beter gaat voelen over jezelf en dat vertrouwen ga je uitstralen waardoor anderen (meer) vertrouwen in jou krijgen. Deuren gaan open en succes wordt steeds optimaler ingevuld.

 1. Evalueer

Elke keer dat een vergadering of evenement hebt moet je jezelf na afloop deze dingen afvragen;

 1. Wat heb ik goed gedaan?
 2. Wat zou ik volgende keer anders doen?

Wanneer je twee minuten gebruikt om deze vragen te beantwoorden na een zakengesprek of business-situatie kan je de snelheid waarmee je leert en groeit verdubbelen en soms zelf verdriedubbelen. Je wordt alert op waar je mee bezig bent en staat actief in je bewegingen en uitvoering. Hierdoor geef je sturing aan jezelf en wat je wil dat er gebeurt in je omgeving.

 1. Wees genereus

Behandel elke persoon, thuis of op kantoor, alsof ze de meest belangrijke persoon ter wereld zijn. Het is een bewezen dat mensen die genereuzer zijn meer rijkdom aantrekken, en gelukkiger zijn. Probeer dus altijd barmhartig te zijn, op deze manier zul je gelukkiger en welvarender worden. Geven is niet alleen voor de ontvanger een geweldig detail waar iemand blij van wordt, je wordt er zelf nog veel gelukkiger van om te geven.

Deze 7 aspecten van financiële vrijheid zijn een mooi begin om je op weg te helpen. Om je nog wat extra bagage mee te geven deel ik nog graag een aantal manieren die je mindset een goede richting aan zullen geven.

Op weg naar de cursus Business Principes bespreken we natuurlijk ook Financiële vrijheid, waarbij we in hoofdstukken in een paar dagen (of weken, jij bepaalt hoe lang je erover doet) alle details met jou delen zodat je onmiddellijk kunt starten. 

Ik ben getriggert en wil nog meer hierover leren!

Super, dan delen we nog graag 8 manieren om financiële vrijheid te realiseren.

Ik neem je dan ook graag mee op informatie die Oliver Isaacs met ons deelde.

Olivier is Serie ondernemer, met een netwerk van meer dan 1 miljoen mensen. Hij heeft actief samen gewerkt met de grootste BlockChain-bedrijven ter wereld. (én is Provinciaal schaakkampioen)

 1. Begrijp samengestelde rente

Vandaag iets kleins investeren kan over 50 jaar een “grote pot geld’ zijn. Ga slim om met samengestelde rente, door 10% van je salaris op zij te leggen zul je over een paar jaar een stuk welvarender zijn. Begrijp ook dat het omgekeerde waar is, kleine schulden kunnen in een paar jaar grote schulden worden die niet alleen je financiën maar ook je persoonlijke kracht behoorlijk negatief kunnen beïnvloeden.

 1. Genereer passief inkomen

Passief inkomen is de ultieme vorm van financiële vrijheid. Elke euro die je passief verdient is even veel waard als tien euro waar je voor werkt. Tijd is het meeste waardevolle dat iemand bezit, en wanneer je dit kan investeren in het maken van nieuwe plannen, in plaats van geld te verdienen, zul je zien dat je de gewenste financiële vrijheid snel bereikt. Zie het zo, als je een huis koopt en verhuurt verdien je misschien per maand 5000 euro passief, dan heb je dus 5000 euro en een maand tijd om bijvoorbeeld een nieuw huis te kopen, zodat je volgende maand 10.000 euro passief inkomen hebt. Dit is wat in grote lijnen wat passief inkomen voor jou kan betekenen.

 1. Vermijd slechte schulden

Of het creditcard schulden zijn of een studielening, probeer altijd goed te kijken naar wat je doet en probeer de juiste beslissingen te maken. Als je genoodzaakt bent om geld te lenen vermijd dan de schuldenlast, dit is het proces waarbij, in dit geval, een individu nieuwe schulden moet aangaan om oude schulden te betalen. Dit eindigt in een vicieuze cirkel waarbij een persoon niet meer uit de schulden kan komen. Dat dit je ook als persoon een negatieve bagage geeft die je blijheid kan beperken, is niet hetgeen jij wenst.

 1. Wordt vrienden met goede schulden

Wat zijn goede schulden dan precies? Bijvoorbeeld een hypotheek, met de sterk stijgende huisprijzen is dit een vorm van schuld waar je op de lange termijn geld aan over kunt houden. Een investering die rendement oplevert, is een goede schuld.

 1. Spaar om te investeren

Mijn tip is om te investeren in assets die aan de volgende drie criteria voldoen;

– Assets die vermeerderen in waarde over tijd, mogelijkheid om in de toekomst te verkopen.

– Assets die een periodieke (maandelijks/wekelijks/jaarlijks) vorm van inkomen genereren.

– Assets die een belastingvoordeel hebben, zoals de hypotheekrenteaftrek die van toepassing is bij een eigen woning.

(Benieuwd wat vastgoed voor jou kan betekenen? Neem een kijkje op Sociëteit Vastgoed, hét platform als het gaat om vastgoed gerelateerde zaken)

 1. Leen alleen wat je nodig hebt

Het klinkt misschien als een afgezaagde tip, maar veel mensen gaan hier toch de fout in. Vaak als mensen 5.000 euro nodig hebben lenen ze 7.000 want ‘als je dan meer nodig hebt, heb je het maar’ maar zelfs met 1% rente stijgt je schulden een stuk meer door dit “onnodige” gedeelte te lenen.

 1. Koop niet om het kopen

Echt welvarende mensen geven niet veel om hoe anderen ze zien, want wat is de laatste keer dat je Jeff Bezos met een gouden ketting zag? Of Elon Musk met een Gucci riem? Dit zijn natuurlijk hyperbolen maar ga niet kopen om je welvarend te kleden, of te laten lijken. Geef niet uit om je welvarend te voelen, gebruik je geld om welvarend te zijn.

Als jij toevallig dat nieuwe paar Adidas schoenen echt mooi vind moet je ze natuurlijk gewoon kopen, maar probeer niet meteen drie verschillende kleuren te kopen. Het is beter om geld te besparen, ook als je “veel hebt”. Je kunt met dit geld beter investeren en dan het geld voor jou laten werken.

 1. Heb geduld

Ik snap dat je graag succes en financiële vrijheid wilt behalen in een zo kort mogelijke tijd, maar wees niet teleurgesteld wanneer het niet binnen een jaar of twee lukt. Hier komt het weer, het wereldberoemde cliché ‘Rome is niet in één dag gebouwd’, wees geduldig. Wanneer je gaat pushen zul je zien dat je slordig wordt en fouten gaat maken. Streef je doelen na, dag in dag uit, en dan kom je er vanzelf, neem advies op en laat het tot je komen. Dan zul je zien dat je het sneller ontvangt dan je dacht.

En start vandaag nog met de cursus Business Principes van Business Masters Academy. Hierbij delen we de aspecten van financiële vrijheid met jou.

Het is jouw directe handvat naar een leven van vrijheid, in alle opzichten! Veel succes!~

Claudia van Haeften MBA MSV

Reactie plaatsen