Een steuntje in de rug
Een steuntje in de rug
07 december 2020 

Een steuntje in de rug

Hi vriend,

Het zijn vreemde tijden. Daarom vind je het waarschijnlijk fijn om af en toe wat extra support te krijgen. Dat bieden wij jou heel graag.

Vandaag nemen we jou mee op een aantal waardevolle details die je kunt inzetten om jouw immuunsysteem te versterken.

Mogelijk heb je doordat je thuis werkt en geen tijd hoeft te investeren in lange files, wel wat extra tijd ter beschikking.

Wij vinden het belangrijk om deze vrije tijd op een slimme en positieve manier te benutten door extra met onze gezondheid en de groei van onze talenten bezig te zijn. Daarom deze 10 nuttige tips om je immuunsysteem op een natuurlijke wijze te versterken.

1. Dagelijks water drinken
Hydrateer je lichaam voldoende door dagelijks 2 tot 3 liter water te drinken. Het feit dat het menselijk lichaam gemiddeld uit 70% water bestaat, bewijst op zich al hoe belangrijk water voor ons is. Regelmatig hydrateren zorgt ervoor dat je lichaam optimaal functioneert en je de afvalstoffen afdrijft.
Vind je het moeilijk of saai om meer water te drinken? Probeer het dan op natuurlijke wijze te aromatiseren met wat citroensap, muntblaadjes, gember, komkommer, etc…of maak heerlijke kruidenthee.
2. Regelmatig je handen wassen
Uiteraard is dit vanzelfsprekend, en hoor je het heel vaak, maar toch komt het voor dat we het vergeten. Regelmatig je handen wassen met een antibacteriële zeep vermijdt de verspreiding van bacteriën en vermindert de kans op besmettingen en infecties. Laten we hier gezamenlijk een automatisme van te maken.
3. Drink dagelijks een groene smoothie
Dit is wellicht de makkelijkste manier om al je essentiële voedingstoffen binnen te krijgen. Start je dag met een heerlijke smoothie. Voeg er groene groenten en fruit aan toe naar keuze. En verrijk je smoothie met plantaardige eiwitten en superfoods. Een snelle en efficiënte manier om je immuunsysteem te boosten, en ooh zo LEKKER!
4. Neem extra vitaminen in
Ook al eet je veel groenten en fruit, raden wij je toch aan om extra vitaminen te nemen. Vitaminen A, B6, B12, C, en D bieden een belangrijke ondersteuning aan het immuunsysteem. Eveneens boosten ze het energetische metabolisme en bestrijden zo vermoeidheid en oxidatieve stress in onze cellen.
5. Zweeds kruiden elixir
Het zweeds kruiden elixir is een eeuwenoud medicinaal drankje dat wonderen kan verrichten. Deze bittere vloeistof is een samenstelling van kruiden die wekenlang in alcohol gemacereerd hebben.

Het werd samengesteld door een zweedse dokter tijdens de 17e eeuw en wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt voor allerlei medicinale doeleinden. Het bevat kamfer, 9 geneeskundige planten en Theriak (dat zelf uit meer dan 50 verschillende planten bestaat).Dit product is extreem potent. Het kan inwendig gebruikt worden om alle lichaamsorganen te reiningen, maar ook uitwendig om wonden te ontsmetten en sneller te helen. Dagelijks een glas water met één eetlepel zweedse kruiden drinken is een weldaad voor het lichaam. Het ontgift, werkt genezend, geeft je meer energie en verhoogt je immuniteit!

6. Echinacea
Echinacea Purpurea of Rode Zonnehoed is een plant die zeer bekend staat om zijn geneeskundige krachten. Uit meerdere onderzoeken werd er aangetoond dat het consumeren van deze plant onze weerstand enorm versterkt. De gehele plant, zowel de bloem, de stengel, de blaadjes en de wortels worden verwerkt om er preparaten en supplementen van te maken die je zowel in biowinkels als apotheken kunt verkrijgen. Je kunt dagelijks een supplement van Echinacea nemen om preventief ziektes te vermijden. Bovendien kan je het ook gebruiken om symptomen van ziektes te verminderen en sneller te genezen.
7. Meditatie
Mijn persoonlijke favoriet. Sinds ik dit dagelijks doe, vaak met behulp van Michael P. of Tonny R., begin ik de dag echt optimaal. Hier valt voor mij ook het schrijven in mijn dankbaarheidsdagboek onder, waar ik in opschrijf hoe ik deze dag optimaal invulling ga geven.
Waarom meditatie? Omdat velen tijdens deze periode worden geconfronteerd met minder aangename emoties zoals paniek, stress en angst. Dit is niet ongewoon maar zeker niet gewenst. In tegendeel zelfs, deze negatieve emoties kunnen ons immuunsysteem drastisch verzwakken. Wij raden iedereen ten sterkste aan positief te blijven denken en regelmatig te mediteren. Dit zorgt ervoor dat slechte gevoelens beter en sneller verdwijnen. Als meditatie nieuw voor je is, dan raad ik je toch aan het eens te proberen.

Je zult versteld staan van de innerlijke rust die je er ongetwijfeld mee gaat vinden. Er zijn heel wat begeleide meditaties beschikbaar op het internet en er bestaan ook apps voor je smartphone die stapsgewijs beginners helpen in deze discipline.

8. Voldoende slaap en rust
Een inkoppertje maar wel de belangrijkste!
Zorg er voor dat je je lichaam voldoende slaap en rust geeft. Een goede nachtrust is wellicht één van de belangrijkste zaken om een goed en sterk immunsysteem te behouden. Profiteer van je vrije tijd om eens acht of meer uren per nacht te slapen. Blijf dus niet laat voor je tv hangen of op je smartphone kijken en kruip er lekker vroeg in. Laat je raam op een kiertje staan, neem een warme douche of bad voor je erin stapt en zorg dat je geen negatieve afleiding meer hebt zodra je gaat liggen.
9. Wandelen in de natuur
Meerdere wetenschappelijke studies hebben bewezen dat lichaamsbeweging in de natuur goed is voor onze fysieke en psychische gezondheid! Wandelen of joggen in een bos doet het stresshormoon cortisol in ons bloed dalen. Gevoelens van depressiviteit, angst en woede nemen af en het immuunsysteem krijgt een boost.
Probeer dagelijks een 30 tal minuten te wandelen in de natuur, en zoek indien mogelijk ook wat zonnestralen op. Zo stimuleer je niet enkel de aanmaak van vitamine D, maar ook snellere bewegingen van T-cellen in je lichaam. T-cellen spelen een uiterst belangrijke rol bij de bestrijden van bacteriën en infecties.
10. Vergeef en heb lief
Deze tip geef ik echt vanuit mijn hart. Wanneer je in staat bent te vergeven, krijg je een enorme rust en ontspanning, daar waar eerder woede en agressie werden verzameld. Spreek de vergeving ook uit, het is namelijk niet alleen voor de schuldige prettig, maar vooral en met name voor jou. Door de boosheid te blijven voeden, gaat je aandacht naar deze negatieve emotie en blijft dit groeien. Daarmee stoppen en je focussen op datgene waar je blij van wordt en waar je liefde van krijgt, geeft niet alleen jouw lichaam maar zeker ook jouw geest een waardevolle immuniteitsboost.

Ik hoop dat je vandaag meteen start met deze tips en ze ook goed vol houdt. Lukt dat minder goed? Start dan met de cursus Verander je Gewoontes, zodat je veel gemakkelijker je vaste gewoontes kunt omzetten naar die gebruiken die je verder helpen en (nog) gezonder en gelukkig(er) maken.

Liefs, Claudia

Reactie plaatsen