Copywwriting of content schrijven is een kunst!
Copywriting of content schrijven is een kunst!
12 september 2022 
in Succes

Copywriting of content schrijven is een kunst!

Hi,

Zoals je weet levert ClaudiavanHaeften ook professionele copywriters zodat jouw teksten, content en persberichten direct naar de finish gaan, omdat ze voor veel spin-off zorgen, en daarmee voor de gewenste zichtbaarheid.

Daarom nemen we je graag mee op een paar geheimen van copywriting. Dat geeft direct een beter inzicht, in waarom dit echt door professionals uitgevoerd mag worden, het is een enorme bron van kennis die jouw bedrijf direct de gewenste herkenning geeft. Waarom, daar nemen we je graag op mee in deze blog!

Buyer Persona speelt een cruciale rol in elke succesvolle marketingstrategie. Een buyer persona is de weergave van de ideale klant of doelgroep op basis van marktonderzoek en échte gegevens. Met een duidelijk beeld van wie jouw klanten of gewenste doelgroep isn, is het zoveel gemakkelijker voor jou om effectieve inhoud te (laten) creëren die inspeelt op de uitdagingen van de klanten en hun versteld zal doen staan.

Onderzoek, onderzoek, onderzoek

Creativiteit is de prins, terwijl onderzoek de koning is!

Weet je dat het grootste deel van het publiek geen inhoud wil lezen die op speculaties is gebaseerd? Het is dus belangrijk voor een copywriter om te weten hoe hij onderzoek moet doen, hoe hij zoekwoorden moet kiezen om op te slaan, hoe hij effectief dingen op Google kan doorzoeken en hoe hij het beste uit onderzoeksresultaten kan halen. Door onderzoek te doen, begrijp je de informatie heel goed, kun je er creatieve inhoud van maken en maak je het voor het publiek gemakkelijker te begrijpen. Daarom hebben wij bij ClaudiavanHaeften toegang tot alle persuitingen en krantenberichten, tot alle uitiingen en social media berichten. Jouw klanten zijn daar vindbaar en wij onderzoeken waar hun interesse naar uitgaat, en welke problemen er zijn (waar jijmet de juiste tekst mee kunt helpen!)

Begin met een probleem

Ken jij de kern van de kunst van het copywriting?

Het is niets anders dan de problemen van het publiek begrijpen. Het schrijven van een kop en intro over hun problemen kan het publiek helpen zich begrepen te voelen en hun aandacht te trekken. Ze zullen dus zeker de rest van jouw verhaal of artikel lezen. Door te beginnen met een herkenbaar probleem, kun jij het publiek ervan overtuigen dat jouw inhoud de informatie bevat die ze nodig hebben, op het moment dat ze ernaar op zoek zijn.

Misschien vind je dit ook leuk: 5 redenen waarom bedrijven een consistente contentmarketingstrategie nodig hebben 

Negeer de grappen niet!

Sommige van de beste creatieve ideeën komen niet alleen voort uit de brainstorming van het team, maar kunnen ook voortkomen uit dagelijkse grappen en gesprekken met collega's en vrienden. Vergeet dus niet een ontbrekend stukje uit de grappen die jouw klant en hun teams maken, te slepen.

Maak iets creatiefs van de oude dingen

Er is niets nieuws onder de zon!

De behoeften en vaardigheden van copywriters veranderen van tijd tot tijd op basis van internetgebruikers, sociale media en zoekmachines. De behoefte om iets nieuws en creatiefs te maken van de oude zal echter nooit veranderen. Creatieve ideeën komen uit het niets, maar uit het werk dat eerder was gedaan. Ontwikkel dus inhoud van de oude dingen die je ooit hebt gelezen en gezien.

Tijd verandert, maar AIDA werkt nog steeds

Hoewel de dagen voorbij gaan en alles verandert, is ‘AIDA’ nog steeds een effectieve copywritingformule. Dus, wat is AIDA?

AIDA staat voor

• Aandacht: Trek de aandacht van de lezer door merkbekendheid te creëren

• Interesse: vertel de interessante en boeiende feiten of toepassingen

• Verlangen (desire): laat het voordeel zien van het product of de dienst die het verlangen creëert

• Actie: laat jouw lezers actie ondernemen door een oproep tot actie toe te voegen

Door "AIDA" te gebruiken, kun jij unieke inhoud ontwikkelen die lezers zal aantrekken.

Dus,  Altijd een oproep tot actie toevoegen!

Een call-to-action is cruciaal om leads om te zetten in klanten.

Dus, wanneer jij inhoud schrijft, vergeet dan niet om een oproep tot actie toe te voegen, aangezien deze een cruciale rol speelt bij het stimuleren van de lezers om een specifieke actie te ondernemen die wenselijk is voor het bedrijf.

De eenvoudige voorbeelden van call-to-action zijn "Koop nu, meld je aan, leer meer, bel nu, boek nu".

Zullen we op weg gaan, samen? Here we go, op jouw succes!

Team ClaudiavanHaeften

Reactie plaatsen