Bedraad om verbindingen met elkaar te maken
Bedraad om verbindingen met elkaar te maken
05 augustus 2022 

Bedraad om verbindingen met elkaar te maken

Mensen zijn sociale dieren die bedraad zijn om verbindingen met elkaar te maken.   

Er is een aangeboren verlangen in ons om samen te komen en vriendengroepen, verenigingen en gemeenschappen te vormen. Niemand van ons kan in isolement een gelukkig en gezond leven leiden.   

Onze evolutie en persoonlijke groei zijn sterk afhankelijk van hoe goed we ons verbinden met onze medemensen. 

Door contact te maken met anderen voelen we ons veilig, geliefd en leven we langer.  

 Om zinvolle connecties te creëren en jouw sympathie te vergroten, moet je in staat zijn om een goede eerste indruk te maken, een verstandhouding op te bouwen en effectief te communiceren. Wat nog belangrijker is, conversatie is een essentiële manier om een verstandhouding op te bouwen en vriendschapsbanden te smeden.  

Het bestaat uit 2 even belangrijke delen: vragen stellen en actief luisteren.  

Leer gesprekken voeren door open vragen te stellen en probeer zoveel mogelijk actief en met volle belangstelling te luisteren terwijl de ander aan het woord is.

Je houding heeft ook een enorm effect op de kwaliteit van je communicatie. Houding is alles als het gaat om het opbouwen van een verstandhouding en het creëren van gezonde verbindingen; het controleert de kwaliteit van je acties en uiterlijk. Wanneer je iemand voor het eerst ontmoet, kun je een slechte houding óf een geweldige houding uitstralen. Je kunt koud, boos, ongeduldig of enthousiast, warm, opgewekt en nieuwsgierig zijn.

Welk type houding je ook kiest om jezelf te laten zien, zal bepalen hoe succesvol jouw bijeenkomst zal zijn.  

Als je effectief wilt communiceren en betekenisvolle verbindingen wilt opbouwen, is het superbelangrijk om een goede houding aan te leren nemen.

Probeer dit 

Heb altijd een positieve en open houding. Je houding bepaalt de kwaliteit en stemming van je gedachten, je stemtoon, je gesproken woorden. Het regelt ook je gezichts- en lichaamstaal. Dus of mensen je wel of niet aardig zullen vinden, hangt alleen af van het soort houding dat je kiest aan te nemen.

 Liefs, team Claudia van Haeften  

claudia-van-haeften-1

Reactie plaatsen